03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Slimnīcā katastrofāli trūkst ārstu (video)
Slimnīcā katastrofāli trūkst ārstu (video)
Autors: Apollo.lv / 5. aprīlis 2013, 13:08
Vidzemes slimnīcā katastrofāli trūkst ārsti - gan vidējā medicīniskā personāla darbinieki, gan speciālisti, vēsta Latvijas Televīzija.

Vidzemes slimnīcas personāldaļas vadītāja Eva Beriņa Latvijas Televīzijai norāda, ka visvairāk slimnīcā trūkstot ķirurgi, ginekologi, oftalmologi un neirologi.

Iemesli jauno speciālistu trūkumam ir daudzi. Viens no tiem - alga, jo, ja jaunais speciālists Rīgā var piepelnīties, strādājot vairākās klīnikās, tad reģionos šo iespēju ir mazāk.

Vidzemes slimnīcas traumatologs Egīls Freimanis klāsta: «Lielbritānijā vissliktāk apmaksātais ārsts ir cietuma ārsts, kurš saņem 33000 sterliņa mārciņu gadā, kamēr mums sertificēta ārsta alga uz vienu slodzi ir, ja nemaldos, 350 lati mēnesī pirms nodokļiem».

Galvenā problēma Vidzemes slimnīcā ir tā, ka 23% ārstu, tātad gandrīz ceturtā daļa, pašlaik ir pirmspensijas vecumā. Jaunie ārsti izvēlas doties strādāt citur.

Freimanis uzsver - ar likumu vajadzētu noteikt, ka neviens no jaunajiem ārstiem nevar iegūt darbu Rīgā, pirms nav piecus gadus nostrādājis laukos. «Rīgā jaunie ārsti kļūst par speciālists par kaut ko ļoti konkrētu un šauru - par kreisās kājas īkšķa speciālistu, kas neko nezina par labās kājas īkšķi,» tā Freimanis.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Egīls Freimanis, Eva Beriņa, LTV, video

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats