26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Rīgā pašvaldības dzīvokļos ieguldīs 300 tūkstošus latu
Rīgā pašvaldības dzīvokļos ieguldīs 300 tūkstošus latu
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 28. februāris 2013, 13:06
Izdemolēti dzīvokļi, kuros bail spert kāju. Sausā tualete kāpņu telpā. Uz sienas ar pildspalvu uzrakstītas atziņas – par to, ka sapņi ir mazā nāve. Kolāža ar līgavu attēliem, kam pa vidu iemaldījusies no žurnāla izgriezta ārsta Pētera Kļavas bilde.


Tādas ainiņas varēja vērot dažos pašvaldības dzīvokļos, kuri tiks remontēti un atkal izīrēti rindā gaidošajiem rīdziniekiem. Bet rindā esot 6500 gaidītāju.

Katru gadu pašvaldība uzskaita apmēram 100 brīvo dzīvokļu, bet daļu no tiem pārdod izsolēs. Tos, kurus var remontēt, remontē un izīrē atkal. Tomēr brīvo dzīvokļu izīrēšana rindas problēmu tikpat kā nerisina – kopš 2010. gada pašvaldības dzīvojamo fondu papildināja 185 izremontētie brīvie dzīvokļi. Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko piebilst, ka rīdzinieki spējot būt izvēlīgi – te rajons nepatīk, te poliklīnika tālu, te kvadratūra neapmierina...

Lai savestu kārtībā brīvos pašvaldības dzīvokļus, šogad Rīgas dome ir gatava izlietot 300 000 latu. Viena kvadrātmetra remonts līdz kliņķim nodzīvotās telpās ir apmēram 200 latu. Nereti tajās nav vairs nekā, izņemot kailus elektrības vadus, sienas, grīdas un griestus. Domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko saka – pašvaldībai ir aptuveni trīsarpus reizes lētāk remontēt savu dzīvojamo fondu, nekā būvēt no jauna. Ik gadu tiek izremontēti 50 līdz 70 brīvie dzīvokļi, kuru īrnieki ir vai nu miruši, vai izlikti no mitekļa par parādiem. Mājokļu un vides departaments patlaban ir pabeidzis konkursu par 20 brīvo dzīvokļu remontu, un aptuveni pēc diviem mēnešiem tie atkal būs derīgi dzīvošanai. Kopumā šogad plānots savest kārtībā 65 atsevišķus brīvos dzīvokļus.

Trijos dzīvokļos Pērnavas ielā 37 un Pūces ielā 27 remonts būs pamatīgs: jānomaina logi, durvis un grīdas, jāatjauno siltumapgādes sistēma un elektroinstalācijas, jāremontē griesti un sienas, jāieliek jaunas izlietnes un tualetes pods, jāuzstāda gāzes plītis. Izbrīnam par sausajām tualetēm 21. gadsimta pilsētā varbūt ir pamats, bet uzskaite apstiprina, ka Latvijas galvaspilsētā pašvaldības īpašumā tādu ir 629. Dažās labierīcībās (ko par tādām dēvēt šķiet zaimojoši) nav pat ūdens.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Anatolijs Aļeksejenko, dzīvokļi, Rīgas dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats