01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Avīze: Gāzes cena var pieaugt pat par 20%
Avīze: Gāzes cena var pieaugt pat par 20%
Autors: Apollo.lv / 27. februāris 2013, 10:49
Ja notiks gāzes tirgus liberalizācija, gāzes cena var pieaugt no 15% līdz 20%, trešdien vēstī laikraksts «Dienas Bizness».


A/S «Latvijas gāze» (LG) valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis otrdien Saeimas Tautsaimniecības komisijas sēdē žurnālistu klātbūtnē atteicās runāt par gāzes cenu izmaiņām. Dāvis sēdē runāja par «mazāk konfidenciālām lietām», bet saruna ar deputātiem par gāzes cenām notiks šodien jau aiz slēgtām durvīm.

Avīze gan norāda, ka, neskatoties uz lielo slepenību, jau tagad izskanējis, ka Ekonomikas ministrijas ieturētais kurss uz gāzes tirgus liberalizāciju jau 2014.gadā varētu celt gāzes cenas patērētājiem Latvijā par 10–20%.

«Dienas Bizness» iepriekš ziņoja, ka no 2010.-2012.gadam LG gāzes iepirkuma cenai bija saņēmusi 15% lielu atlaidi. Neskatoties LG aso reakciju, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts norādījis, ka valdība jau tuvāko nedēļu laikā vērtēs Latvijas dabasgāzes tirgus liberalizācijas modeļus, lai ieviestu 3.enerģētikas paketes direktīvas prasības.

3.enerģētikas pakete paredz brīvu energotirgu izveidi, dodot brīvu trešo pušu – citu energotirgotāju pieeju katras valsts energoinfrastruktūrai.

Vairāki laikraksta aptaujātie gāzes patērētāji-ražotāji atzina, ka, nezinot gāzes tirgus liberalizācijas apstākļus, ir grūti ne tikai to komentēt, bet arī prognozēt šāda soļa sekas un līdz ar to arī ietekmi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Adrians Dāvis, cena, Dienas Bizness, gāze, Latvijas gāze

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats