28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Menģelsone neizpratnē par KP uzlikto sodu AS Latvijas Gāze
Menģelsone neizpratnē par KP uzlikto sodu AS Latvijas Gāze
Autors: BNA / 12. oktobris 2015, 14:25
Konkurences padomes uzliktais sods akciju sabiedrībai "Latvijas Gāze" izraisa neizpratni, intervijā laikrakstam "Diena" pauž Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Menģelsone.


Intervijā Menģelsone norāda, ka līdz šim bijusi pārliecināta, ka Konkurences padome, Darba inspekcija u. c. ir ļoti noderīgas un vajadzīgas institūcijas, jo ir kā audzinātāji, tomēr Konkurences padomes uzliktais sods "Latvijas Gāze" izraisa neizpratni.

"Mums ir laba sadarbības pieredze ar Konkurences padomi, bet šajā kontekstā ziņa, ka sods tiek uzlikts no apgrozījuma, izraisa neizpratni," norāda LDDK ģenerāldirektore.

Viņasprāt šajā stāstā neskaidra paliek arī morāle, skaidrojot, ka atceroties 2009.gada valsts krīzi, kad IKP bija nokrities par trešdaļu, auga bezdarbs, daudzi aizbrauca un cilvēki, galvenokārt maznodrošinātie un daudzbērnu ģimenes, nespēja nomaksāt rēķinus par gāzi, kā rezultātā iekrājās parādi, "Latvijas Gāze" rīcība vērtējama kā pretimnākoša.

Menģelsone norāda, ka neraugoties uz pieaugošajiem parādiem, uzņēmums parādniekiem gāzes padevi neatslēdza, lai krīzi neizraisītu vēl lielāku. Vienlaikus viņa uzsver, ka krīze tomēr ieilga uz vairākiem gadiem un būtībā "Latvijas Gāze" šobrīd par to tiekot sodīta.

"Ja šis ir tas pārkāpums, par ko "Latvijas Gāze" tagad tiek sodīta ar diviem miljoniem eiro, es to nesaprotu," norāda Menģelsone, piebilstot, ka uzņēmuma rīcība 2009.gadā bija sociāli atbildīga uzņēmuma rīcība un par to jāpasaka paldies, nevis jāsoda.

Jau vēstīts, ka AS “Latvijas Gāze” Augstākajā tiesā pārsūdzēja Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, kas atstāja spēkā Konkurences padomes uzlikto 2,2 miljonu eiro sodu. “Latvijas Gāze” uzskata, ka Konkurences padomes lēmums piemēro sodu ar atpakaļejošu spēku, neatbilst tiesiskās paļāvības principam un ir nesamērīgs.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: gāze, Konkurences padome, Latvijas Gāze, LDDK, Līga Menģelsone, sods

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats