03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Liepājas metalurgs vērš uzmanību uz bankrota risku
Liepājas metalurgs vērš uzmanību uz bankrota risku
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 22. janvāris 2013, 15:01
Obligātā iepirkuma komponentes (OIK) augošais maksājums ved uz metalurģijas uzņēmuma “Liepājas metalurgs” bankrotu, tādēļ kompānijas valde nolēmusi uz laiku pārtraukt maksāt Latvijas energoapgādes kompānijai “Latvenergo” OIK.

“Liepājas metalurga” valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs otrdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē atzina, ka uzņēmumam nav citas iespējas.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs norādīja, ka laikā no 2008.gada līdz 2012.gadam “Liepājas metalurgs” OIK kopumā samaksājis 10,9 miljonus latu, vēršot uzmanību uz to, ka šogad kopumā būs jāmaksā deviņi miljoni latu.

Pēc Terentjeva teiktā, lai arī tiek runāts, ka jāpaaugstina algas, lai cilvēki nebrauktu prom no valsts, OIK maksājumu dēļ “Liepājas metalurga” darbiniekiem algu palielinājums nav iespējams, un to nolemts nemaksāt, kamēr šis jautājums netiks atrisināts.

OIK ir viens no maksājumiem, kas jāmaksā visiem elektroenerģijas tirgus klientiem, un darbojas kā atbalsta mehānisms elektrības ražotājiem.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvenergo, Liepājas metalurgs, OIK, Valērijs Terentjevs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats