02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Par krāpšanos kolektīvās iepirkšanās portālos - 10 000 latu sods
Par krāpšanos kolektīvās iepirkšanās portālos - 10 000 latu sods
Autors: Apollo.lv / 16. oktobris 2012, 16:51
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ar bargu naudassodu sodījis uzņēmumu «Izdevīgi pirkumi» par negodīgas komercprakses īstenošanu kolektīvās iepirkšanās portālos www.orangelife.lv un www.kupon.lv, portālam «Apollo» pavēstīja PTAC.


Uzņēmumam būs jāmaksā 10 000 latu naudassods, raksta Apollo.lv.

PTAC uzsāka situācijas izpēti, pamatojoties uz patērētāju sūdzībām, no kurām izrietēja, ka patērētājiem, kas minētajās vietnēs ir iegādājušies kuponus par tūrisma pakalpojumu saņemšanu, no patērētājiem neatkarīgu iemeslu dēļ komersants vienpusēji mainījis ceļojumu maršrutu vai pakalpojumi netika sniegti vispār, kā arī patērētājiem netiek atmaksāta samaksātā pakalpojuma maksa.

PTAC līdz 16.oktobrim saņēmis 124 patērētāju sūdzības par SIA «Izdevīgi pirkumi» darbību, no kurām izriet, ka uzņēmums pārdeva un saņēma naudu par tūrisma pakalpojumiem, kas tika piedāvāti kolektīvās iepirkšanās portālos www.orangelife.lv un www.kupon.lv.

Pēc kupona iegādes komersants patērētājus informējis par būtiskām izmaiņām tūrisma pakalpojuma aprakstā vai tūrisma pakalpojums tika tehnisku iemeslu vai nepietiekama dalībnieku skaita dēļ atcelts. Patērētāji iesniegtajās sūdzībās norādījuši, ka komersants arī pēc patērētāju pieprasījuma neizsniedza līgumus par tūrisma pakalpojumu sniegšanu. Pat pēc vairākkārtējas vēršanās pie komersanta patērētājiem netika atmaksāta pakalpojuma maksa.

Kopā PTAC iesniegtas sūdzības par patērētājiem neatmaksāto summu gandrīz 18 000 latu apmērā.

PTAC secinājis, ka SIA «Izdevīgi pirkumi» darbojās kā tūrisma operators. Reklāmu izplatīšanas laikā komersants saskaņā ar Tūrisma aģentu un tūrisma operatoru Datubāzē (TATO) iekļauto informāciju nav reģistrējies kā tūrisma operators, kā arī nav veicis maksu par klienta iemaksātās naudas drošības garantiju. Komersants tādējādi radījis iespaidu, ka likumīgi drīkst sniegt tūrisma pakalpojumus, lai gan bez tūrisma operatora nodrošinātās obligātās patērētāju iemaksātās naudas drošības garantijas tūrisma pakalpojumu sniegšana ir aizliegta.

Jau 18.jūlijā PTAC pieņēma lēmumu, aizliedzot sniegt portālos www.orangelife.lv un www.kupon.lv komplekso tūrisma pakalpojumu reklāmas/piedāvājumus un iespēju iegādāties šos kuponus. Neraugoties uz PTAC prasību, uzņēmums turpināja reklamēt un piedāvāt tūrisma pakalpojumus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: kolektīvā iepirkšanās, krāpšana, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, PTAC

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats