25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Problēmas ar topošo Maxima: Būvnieks neizpratnē par PTAC paziņojumu
Problēmas ar topošo Maxima: Būvnieks neizpratnē par PTAC paziņojumu
Autors: Apollo.lv / 29. aprīlis 2014, 15:34
Topošajā «Maxima XX» lielveikalā Biķernieku ielā 121 nesošo konstrukciju salaiduma vietām skrūves ir nomainītas jau aprīļa sākumā un tās atbilst marķējumam SB, norāda «Selva būve», paužot neizpratni par šodien izskanējušo informāciju.


Kā norāda «Selva būve» pārstāve Inga Galkina, informācija, kas apstiprina skrūvju sertifikāciju un izturību, jau iepriekš iesniegta Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC), savukārt nepieciešamā izpilddokumentācija par skrūvju nomaiņu Rīgas būvvaldē iesniegta 15.aprīlī.

Kā norāda būvkompānija «Selva būve», uzņēmums tūlītēji reaģēja uz PTAC pārbaudē konstatēto par to, ka iepriekš izmantotās skrūves, lai arī ar vajadzīgo izturību, nebija atbilstoši marķētas, raksta Apollo.lv.

«Tieši tāpēc šodien izplatītā informācija rada neizpratni,» norāda uzņēmumā.

Uzņēmums norāda, ka jaunajā nedēļā plānota objekta nodošana ekspluatācijā un nevar izslēgt, ka ar neprecīzi izplatītiem faktiem notiek mēģinājumi ietekmēt gaidāmo lēmumu.

Kā ziņots, PTAC kompānijas «Homburg Bikernieku Properties» attīstītajā «Maxima XX» lielveikalā Biķernieku ielā 121 konstatējis, ka nesošajām konstrukcijām paredzētajām skrūvēm nav marķējuma SB, kā arī atbilstoša skrūvju stiprības rādītāja.

Pārbaudes laikā būvlaukumā šīm skrūvēm arī nebija pieejama ražotāja deklarācija, kas saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu ir vienīgais likumīgais dokuments, kas apliecina būvmateriāla atbilstību prasībām. Būvnieki uzrādījuši piegādātāja atbilstības deklarāciju, taču, veicot pārbaudi pie piegādātāja, PTAC nav saņēmis nekādu informāciju par šo skrūvju ražotāju. Šīs skrūves nav izmantojamas tērauda nesošo konstrukciju stiprināšanai, uzsvēra PTAC.

Rīgas pilsētas būvvalde uzdevusi «Maxima XX» lielveikala Biķernieku ielā būvniekiem nomainīt tērauda nesošo konstrukciju savienojumu vietās izmantotās neatbilstošās skrūves un uzgriežņus, kas var būtiski ietekmēt būves stabilitāti, aģentūrai LETA pastāstīja būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Maxima, PTAC, Selva būve, skrūves

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats