03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Fotoradaru uzstādīšana atkal iestrēgusi
Fotoradaru uzstādīšana atkal iestrēgusi
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 25. jūnijs 2012, 10:50
Uz Latvijas ceļiem pašlaik darbojas 59 fotoradari, no tiem – 25 stacionārie. Mēneša laikā gan klāt nav nākusi neviena šāda iekārta.


Līdz ar to ir apšaubāms fotoradaru uzstādītājas firmas Vitronic Baltica un partneri vēl maijā dotais solījums visus 160 radarus piegādāt līdz septembrim – tātad divu mēnešu laikā, raksta NRA.lv.

Valsts policija (VP) gan visai izvairīgi izsakās par to, vai tiešām līdz septembrim ir cerība sagaidīt visus 160 radarus (no tiem 100 ar fotoierīcēm, pārējie – mulāžas). Tāpat nekas netiek pausts par to, vai soda sankcijas un līguma laušanas procedūras uzsākšana izrādījusies iedarbīga. VP joprojām atkārto jau pirms mēneša teikto, ka Vitronic par termiņu neievērošanu izteikti divi brīdinājumi, kā to paredzot arī līguma noteikumi. Tāpat netiek izpausts, vai septembrī uzņēmējam gluži kā futbolistiem pēc divām dzeltenām kartītēm parādīs arī sarkano. «VP, konstatējot, ka privātais partneris līgumsaistības atbils toši līguma nosacījumiem nav izpildījis, 2012. gada 20. janvārī uzsāka līguma laušanas procedūru, izsūtot pirmo brīdinājumu. Bet 24. maijā VP priekšnieks Ints Ķuzis uzņēmumam nosūtīja otro brīdinājumu, kas turpina janvārī iesākto līguma laušanas procedūru. Tas paredz, ka divu mēnešu laikā komersantam jānovērš trūkumi un jāizpilda līgumsaistības,» norāda VP pārstāve Lita Juberte.

Vaicāta, vai ir konstatētas nepilnības jau uzstādītajās iekārtās, L. Juberte norāda: «Attiecībā uz stacionārajiem fotoradariem – tā kā pieņemšanas un nodošanas process ilga trīs dienas, šajā laikā firma VP konstatētās nepilnības novērsa, un tie radari, kas atbilda visām prasībām, uzsāka savu darbu.» Jautājumu, kāpēc daudzas mulāžas ilgstoši tā arī paliek neaprīkotas ar fotoierīcēm un vai tā tiešām ir paredzēts, VP nekonkretizē, vien uzsver, ka visu fotoradaru izvietojums esot atrodams VP mājaslapā, bet tas, vai radaros ir mērierīce vai tie ir tukši, esot otršķirīgs jautājums. «Būtiskākais ir panākt, lai autovadītāji it visur ievēro atļauto braukšanas ātrumu. Par to, cik daudzi un kuri radari ir pilni, policija informāciju nesniedz un nesniegs, jo tā ir policijas metodika un darba specifika,» uzsver VP pārstāve.

Par spīti visiem negludumiem projekta īstenošanā, VP atbalstot fotoradaru ieviešanu un uzskatot, ka šis projekts satiksmes drošībai un valstij ir nepieciešams. «Jau pēc pirmajiem fotoradaru darbības rezultātiem secināms, ka ceļu satiksmes drošībai un prevencijai tie dod pozitīvu efektu, un, lai panāktu maksimālu projekta efektivitāti, VP vēlas, lai projektu realizētu pilnā apmērā,» teic L. Juberte.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: fotoradari, Ints Ķuzis, Lita Juberte, Valsts policija, Vitronic Baltica un partneri

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats