30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Pētījums: Teju katrs otrais Latvijas iedzīvotājs vēlētos lielāku interneta ātrumu
Pētījums: Teju katrs otrais Latvijas iedzīvotājs vēlētos lielāku interneta ātrumu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 10. aprīlis 2012, 17:18
Teju katrs otrais jeb 45% Latvijas iedzīvotāju vēlētos, lai viņiem pieejamais interneta ātrums atsevišķos gadījumos būtu lielāks. Aptuveni trešā daļa aptaujāto gan nezināja nosaukt sev pieejamo interneta ātrumu, liecina Baltcom un Data Serviss veiktais pētījums.


Kopumā sev pieejamo interneta ātrumu pozitīvāk vērtē sievietes - katra otrā aptaujātā atbild, ka pieejamais interneta ātrums viņu pilnībā apmierina; kamēr vīriešu vidu šis rādītājs ir 40%.

Taujāti par priekšstatiem, kas ietekmē interneta ātrumu, lielākais vairums respondentu norādīja, ka, viņuprāt, visvairāk interneta ātrums ir atkarīgs operatora. Tomēr otra puse respondentu pauda izpratni arī par to, ka interneta ātrumu ietekmē gan datora modelis, tīkla karte, cietā diska datu rakstīšanas ātrums, bezvadu rūtera modelis, gan tīkla noslodze noteiktos diennakts laikos.

Primāri lielākā daļa (74%) Latvijas iedzīvotāju internetu izmanto, lai lasītu ziņas un dažādus jaunumus portālos un lai rakstītu vai lasītu elektroniskā pasta vēstules. Tikmēr 60% interneta lietotāju mājās lieto Skype vai kādu citu tiešsaistes sarakstes vai telefonsakaru pakalpojumu, vēl 57% internets nepieciešams, lai izmantotu sociālos tīklus.

Tikmēr tikai katrs otrais aptaujātais izmanto internetu, lai iepirktos un veiktu maksājumus, kamēr caurmērā 36% internets nepieciešams, lai lejupielādētu dažādus failus (filmas, mūziku, dokumentus u.c.).

Aptaujā Latvijas iedzīvotāji norāda, ka kvalitatīvu interneta pakalpojumu raksturo interneta stabilitāte (54%) un ātrums, kas nodrošina lietotāja vajadzības (36%).

"Nodrošināt šādu kvalitatīvu pakalpojumu ir arī Baltcom mērķis, ko apliecina, pirmkārt, jaunās paaudzes optiskā interneta tīkla paplašināšana vairākos Rīgas rajonos, nodrošinot pieejamo interneta ātrumu līdz 100 Mbit/s; otrkārt, arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārskats par elektronisko sakaru pakalpojumu lietotāju sūdzībām, kur redzams, ka par Baltcom saņemtas vien divas pamatotas sūdzības. Tas ir pats labākais rādītājs starp lielajiem telekomunikāciju operatoriem," skaidro Miks Kārkliņš, Baltcom rīkotājdirektors.

Jau pērn Baltcom jaunās paaudzes optiskā interneta (NGN) tīkls bija pieejams teju 100 tūkstošiem klientu. Šogad būvniecība un tīklu modernizācija turpinās tādos Rīgas rajonos kā Purvciems, Ķengarags un Bolderāja. Tādējādi līdz gada beigām NGN būs pieejams vēl ~63 tūkstošiem potenciālo klientu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Baltcom, Data Serviss, internets, Miks Kārkliņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats