27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Labos tikai avārijas bedres; intensīvu bedrīšu remontu uzsāks aprīļa vidū
Labos tikai avārijas bedres; intensīvu bedrīšu remontu uzsāks aprīļa vidū
Autors: Apollo.lv / 24. februāris 2012, 18:06
Iestājoties laika apstākļiem, kad sals bieži mijas ar atkusni un ir mitrs, ceļu segumi paātrināti nolietojas un tajos veidojas bedres. Tas īpaši attiecas uz sliktā tehniskā stāvoklī esošajiem segumiem, kuru īpatsvars asfaltēto valsts autoceļu tīkla ir aptuveni 30%, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmumā «Latvijas Valsts ceļi».


LVC skaidro, ka šādos laika apstākļos tehnoloģiski ir iespējams labot tikai atsevišķās - satiksmei bīstamās jeb tā saucamās avārijas bedres primārās nozīmēs maršrutos. Citviet bedrainie ceļu posmi tiek apzīmēti ar brīdinājuma ceļa zīmēm «Nelīdzens ceļš» un vajadzības gadījumā tiek ieviesti arī ātruma ierobežojumi.

Intensīvu bedrīšu remontu plānots uzsākt aprīļa vidū, tiklīdz iestāsies stabili pozitīva gaisa temperatūra un ceļu konstrukcija būs apžuvusi, lai līdz vasarai tiktu salaboti segumu defekti valsts galvenajos un lielākajā daļā reģionālo autoceļu.

LVC aicina autovadītājus pievērst īpašu uzmanību bedraino ceļu posmu apzīmējumam un pastiprināti ievērot drošas braukšanas principus sliktas redzamības apstākļos un uz slapjiem segumiem, kad brauktuves defekti mēdz būt nemanāmi.

Vienlaikus LVC aicina uzņēmumu informēt par braukšanai bīstamām bedrēm, zvanot Satiksmes informācijas centram pa diennakts informatīvo tālruni 65025555 vai saziņai izmantot LVC tvitera kontu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bedres, ceļi, Latvijas Valsts ceļi, LVC

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats