26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Iedzīvotāji pagaidām izrāda mazu interesi par īpašumu deklarēšanas kārtību
Iedzīvotāji pagaidām izrāda mazu interesi par īpašumu deklarēšanas kārtību
Autors: Marta Grīsle / NRA.lv / 17. janvāris 2012, 17:12
Šobrīd VID aktīvi cenšas informēt nodokļu maksātājus par viņu tiesībām un pienākumiem, ko paredz Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums. Tomēr pagaidām iedzīvotāji diezgan kūtri interesējas par jauno īpašumu deklarēšanas kārtību.


Valsts ieņēmumu dienesta Sabiedrisko attiecību daļas pārstāve Evita Teice - Mamaja stāsta: „Mēs cenšamies sabiedrību informēt ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību, organizējot bezmaksas seminārus visā Latvijā, ka arī konsultējot iedzīvotājus visos VID klientu apkalpošanas centros un atbildot uz informatīvā tālruņa 1898 zvaniem. Arī VID mājas lapa ir pieejama skaidrojoša informācija par personas tiesībām un pienākumiem aizpildot fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarāciju.” 

Kopš likuma pieņemšanas ir novadīti 60 semināri, un tos jau noklausījušies 1 218 dalībnieki. Semināri joprojām tiek organizēti visā Latvijā, tādēļ VID aicinām sekot līdzi aktuālākajai informācijai VID mājas lapas sadaļā „Aktualitātes”.

„Vērtējot telefoniski uzdotos jautājumus par sākumdeklarēšanos, to īpatsvars pagaidām ir samērā neliels, ap 5 % no visiem uzdotajiem jautājumiem, elektroniski uzdoto jautājumu īpatsvars ir augstāks - ap 12%. VID gatavojas tam, ka iedzīvotāju interese pieaugs, tuvojoties iesniegšanas sākuma datumam – 1.martam – un turpināsies līdz pat iesniegšanas termiņa beigām, proti, 2012.gada 1.jūnijam. Tādēļ arī līdz tam esošā finansējuma ietvaros plānojam īstenot sabiedrības informēšanas pasākumus par mantiskā stāvokļa deklarācijas aizpildīšanu un iesniegšanu, arī izmantojot raidošos plašsaziņas līdzekļus un citus komunikācijas kanālus,” stāsta Evita Teice - Mamaja

VID aicina iedzīvotājus iepazīties ar VID mājas lapu, kurā ir sniegta iespēja iepazīties ar nepieciešamo informāciju saistība ar tā saucamo „nulles deklarāciju” – gan ar pašu likumu, gan informatīvo materiālu, gan metodisko materiālu. Tie tiek tulkoti arī krievu valodā un drīzumā tiks ievietoti VID mājas lapas krievvalodīgajā versijā.

Neskaidrību vai jautājumu gadījumā Evita Teice - Mamaja aicinām iedzīvotājus zvanīt uz VID Informatīvo tālruni 1898, vai konsultēties klātienē ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā, kā arī uzdot jautājumus, izmantojot VID mājas lapu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Evita Teice - Mamaja, īpašumu deklarēšana, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats