02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Darba inspekcija: viens no Naujenes avārijas glābējiem saindējies ar ķīmiskiem produktiem
Darba inspekcija: viens no Naujenes avārijas glābējiem saindējies ar ķīmiskiem produktiem
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 12. janvāris 2012, 16:33
Valsts Darba inspekcijā no Latgales reģionālās slimnīcas Daugavpilī saņemta izziņa, ka vienam no Daugavpils novada Naujenes pagastā notikušās vilciena avārijas seku likvidācijas darbos iesaistītajiem darbiniekiem ir konstatēta saindēšanās ar ķīmiskiem produktiem.  


Šo informāciju nra.lv apstiprināja Valsts Darba inspekcijā. Šajā izziņā nav norādīta veselības bojājumu smaguma pakāpe. Cietušais dzimis 1976. gadā un ir uzņēmuma Latvijas Dzelzceļa darbinieks.

Izziņu par nodarbinātajam radītajiem veselības bojājumiem slimnīca izdod trīs dienu laikā pēc tam, kad darba devējs vai Valsts darba inspekcija pieprasa ārstniecības iestādei. Paredzams, ka izziņa par to, vai darbiniekam nodarītie veselības bojājumi ir nesmagi vai smagi, tiks saņemta nākamajā nedēļā.

Ja veselības bojājumi būs nesmagi, minēto nelaimes gadījumu darba vietā izmeklēs darba devēja izveidota komisija, aktu par nelaimes gadījuma izmeklēšanu iesniedzot Valsts darba inspekcijai. Ja ārstniecības iestāde sniegs atzinumu, ka darbiniekiem ir nodarīti smagi veselības bojājumi, šī nelaimes gadījuma izmeklēšanu veiks Valsts darba inspekcijas amatpersonas.

Lai gan Daugavpils slimnīca sniedza informāciju, ka Naujenes avārijas vietā strādājošie sūdzējušies par veselības problēmām, slimnīcā palīdzību lūguši divi cilvēki, tomēr šī informācija tika noliegta.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Daugavpils, Latvijas Dzelzceļš, Valsts Darba inspekcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats