26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Ukrainas krastiem tuvojas divi ASV kara flotes kuģi
Ukrainas krastiem tuvojas divi ASV kara flotes kuģi
Autors: Apollo.lv / 3. februāris 2014, 11:32
Divi ASV kara kuģi ieradušies Melnajā jūrā un tuvojas Ukrainas krastiem, atsaucoties uz avotiem Pentagonā, ziņo Krievijas mediji. Tagad arī Krievijas militārās aprindas šo informāciju apstiprinājušas.


Pēc savstarpējas vienošanās ar Turciju, divi ASV karaflotes kuģi - «USS Ramage» un «Mount Whitney» šķērsojuši Dardaneļu un Bosfora jūras šaurumus, nokļūstot Melnajā jūrā. Uz amerikāņu kuģiem atrodas vairāk nekā 600 speciālvienības «Navy Seals» kareivji, pirmdien ziņoja aģentūra «Interfax».

Kuģu kustības vektori liecinot par to, ka tie virzoties Ukrainas virzienā, skaidroja aģentūras pārstāvis.

Iepriekš tika ziņots, ka divi ASV kara flotes kuģi tiks nosūtīti uz uz Melno jūru, lai sniegtu Krievijai palīdzību gadījumā, ja Soču olimpisko spēļu laikā notiktu kāda ārkārtas situācija, raksta Apollo.lv.

«Ja veicot konsultācijas ar Krievijas valdību, noskaidrosies, ka kāda ārkārtas gadījuma dēļ nepieciešams ASV atbalsts, mēs esam gatavi iesaistīt savus gaisa un jūras spēkus, tajā skaitā divus mūsu flotes kuģus, kas tika nosūtīti uz Melno jūru,» teikts Pentagona paziņojumā. Zināms arī, ka Vācijā stāv sagatavotas lidmašīnas, kas paredzētas ASV olimpiskās komandas evakuācijai, ja norisinātos kāds ārkārtas gadījums.

«Mount Whitney» ir 189 metrus garš, tā maksimālais ātrums ir 32 mezgli un uz klāja ir helikopters, tas aprīkots arī ar dažādām artilērijas iekārtām. «USS Ramage», savukārt, ir aprīkots ar vadāmo raķešu sistēmām, taktiskajiem ieročiem, «Tomahawk» pretgaisa raķetēm, pret zemūdeņu artilēriju, mīnu torpēdām un helikopteru.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV, kara kuģi, Mount Whitney, Ukraina, USS Ramage

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats