03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Polija plāno ieviest radikālas izmaiņas dzērājšoferu sodīšanā
Polija plāno ieviest radikālas izmaiņas dzērājšoferu sodīšanā
Autors: Apollo.lv / 9. janvāris 2014, 16:17
Polijas iestādes gatavojas ieviest radikālas izmaiņas dzērājšoferu sodīšanā. Polijas premjerministrs Donalds Tusks ierosinājis, ka vadītājiem, kuri alkohola reibumā izraisījuši negadījumu, kura rezultātā smagas traumas guvusi vai nogalināta kāda persona, braukšanas tiesības būtu jāatņem uz mūžu, ziņo aģentūra «ITAR-TASS».


«Ja kāds alkohola reibumā izraisa satiksmes negadījumu, kurā kāds tiek savainots vai nogalināts, tad šim cilvēkam uz mūžu būtu jāatņem autovadītāja tiesības,» valdības sēdē bija teica Tusks.

Saskaņā ar politiķa teikto, Polijas atbildīgās iestādes plāno uzsākt nopietnu cīņu pret dzērājšoferiem, raksta Apollo.lv. Tiek plānots ievērojami palielināt sodus par braukšanu alkohola reibumā - ja iereibusi persona pie stūres būs sēdusies pirmo reizi, tad paredzēts sods 5000 zlotu (1200 eiro) apmērā, ja autovadītājs reibumā tiks pieķerts otro reizi, tad sods būs vismaz 10 000 zlotu (2400 eiro), sola Tusks.

Gadījumā, ja autovadītājs vēlreiz atkārtotu pārkāpumu, sods varētu pieaugt līdz pat 100 000 zlotu (24 000 eiro) un tiesību atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem. «Bez radikālām izmaiņām likumā mēs nespēsim panākt pietiekoši ātru efektu,» sēdē pauda premjers.

Plānots, ka Polijā sākot ar 2015.gadu visās automašīnās obligāti būs jābūt alkohola testerim. «Tam vienkārši būs jābūt automašīnā, pēc mūsu domām tas palīdzēs strauji samazināt dzērājšoferu skaitu uz ceļiem,» piebilda Tusks.

Polijas vadītāji radikālos soļus nolēmuši spert pēc tam, kad kāds iereibis autovadītājs 1.janvārī sabrauca sešus gājējus, kas visi no gūtajām traumām mira, viņu vidū bija arī viens bērns.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: braukšana reibumā, Donalds Tusks, Polija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats