28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija plāno papildināt Polijas zivju produkcijas importa aizliegumu
Krievija plāno papildināt Polijas zivju produkcijas importa aizliegumu
Autors: BNA / 30. septembris 2015, 14:43
Krievija varētu noteikt importa aizliegumu konkrētiem zivju produktiem no Polijas, paziņojis Krievijas veterinārais un fitosanitārais uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor”.


Dienests laidis klajā publisku ziņu, kurā vēstīts, ka iestāde varētu aizliegt Polijas zivju produkcijas importu, pamatojot, ka Krievijas inspektoriem bija paredzēts izpētīt poļu firmas laika posmā no 26. oktobra līdz 6. novembra, taču Polijas ražotāji atteikušies no izmeklēšanas.

Jau augusta sākumā atsevišķi Polijas zivju konservu imports uz Krievijas Federāciju tika aizliegts. Toreiz dienests noteica importa aizliegumu brētliņu konserviem no Polijas, norādot, ka atkārtotas pārbaudes zivju konservos liecina, ka Polijā ražotājā produkcijā konstatēts pārlieku liels benzopirēnu līmenis.

Tāpat zivju konservi neatbilst prasībām, kas attiecas uz etiķetes informāciju – tajās nepareizi norādīta uzturvērtība un enerģētiskā vērtība.

Jau vēstīts, ka atbildot uz Rietumvalstu sankcijām, Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.



Diskusija par rakstu (0) , embargo, Krievija, Polija, zivju produkcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats