26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Dombrovskis uzrunā Saeimas deputātus par valdības paveikto un iecerēto darbību
Dombrovskis uzrunā Saeimas deputātus par valdības paveikto un iecerēto darbību
Autors: NRA.lv / 17. maijs 2012, 13:10
Šobrīd Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Saeimas sēdē sniedz ikgadējo ziņojumu par Ministru kabineta paveikto un turpmākajiem darbiem.


Galvenais uzsvars ziņojumā tiek likts uz Latvijas veiksmīgo pieredzi krīzes pārvarēšanā, ekonomisko izaugsmi un politisko procesu pārmantojamību, ko nodrošinājūsi premjera darbība jau trīs termiņu garumā, raksta NRA.lv.

Valdības vadītājs norāda, ka situācija tautsaimniecībā strauji uzlabojas, mazinās bezdarbs, aug eksporta rādītāji.

"Lai izaugsme turpinātos, turpmākās prioritātes ir ekonomikas konkurētspējas uzlabošana, eksporta veicināšana, kā arī investīciju piesaiste," uzsver Dombrovskis. Ministru prezidents aicina izmantot Latvijas veiksmes faktoru - starptautiskās sabiedrības un finanšu tirgu uzticību, aktivizējot investīciju piesaisti un veicinot jaunu darba vietu radīšanu.

Fiskālās ilgtspējas nodrošināšanai valdība noslēgusi starptautiskās aizdevuma programmu, kas palīdzēja pārvarēt finanšu krīzes smagāko posmu. Turpmāk atbildīga fiskālā politika Latvijai nepieciešama ne tikai, lai pievienotos eiro zonai, bet lai nodrošinātu stabilu izaugsmi un pasargātu no turpmākiem finanšu satricinājumiem. "Arī turpmāk būs rūpīgi un atbildīgi jāveic ikgadējo valsts budžetu izstrāde, sabalansējot vēlmes ar iespējām, kā arī nodrošinot pretciklisku fiskālo politiku atbilstoši Saeimā iesniegtajam Fiskālās disciplīnas likumam," ziņojumā saka Dombrovskis.

Kā vienu no galvenajiem izaicinājumiem nākotnē V. Dombrovskis min darbu demogrāfijas un tautas ataudzes veicināšanai. Nākamgad no valsts budžeta plānots novirzīt 23 miljonu latu mērķdotācijām pirmsskolas pedagogu algām, kā arī plānots būvēt jaunus bērnudārzus, izmantojot Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu finansējumu. Tāpat ir jāturpina uzsāktās izmaiņas sociālās apdrošināšanas sistēmā, kas paredz pakāpeniski paaugstināt pensionēšanās vecumu. Mazinoties iedzīvotāju skaitam, būtiski, lai strādājošie var uzturēt pensionārus, tādējādi jāveicina darba dzīvē pavadīto gadu skaits. Valdības mērķis ir panākt, ka bezdarba līmenis valstī nepārsniedz 10%.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Saeima, valdība, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats