26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Šics norāda uz viņa atlaišanas patiesajiem iemesliem
Šics norāda uz viņa atlaišanas patiesajiem iemesliem
Autors: Apollo.lv / 25. marts 2014, 16:23
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics vērsies ar iesniegumu Valsts Policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldē, aicinot  Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšniekam Gatim Gudermani izmeklēt NMPD rīcību, pārņemot Katastrofu medicīnas centra īpašumā/bilancē esošās ievērojamās materiālās vērtības.


Kā portālu «Apollo» informēja Šics, viņš pieļauj, ka patiesais iemesls viņa atlaišanai varētu būt nevis audita rezultāti vai Zolitūdē bojāgājušo datu nosūtīšana, bet gan viņa rīcībā esošā informācija, kas varētu radīt nopietnas bažas par NMPDP vadības godprātīgu un profesionālu darbību. Šāda informācija varētu būt nepatīkama vairākām amatpersonas, ja nāktos izvērtēt to  rīcību un pieņemtos lēmumus.

Šics iesniegumā norāda, ka dienesta izmeklēšanas laikā, kas, rupji pārkāpjot likumdošanu, tika ierosināta pret viņu, ir analizējis un domājis par jautājumiem, kuru pārzināšana, iespējams, ir īstie viņa atstādināšanas iemesli. Šics uzskata, ka ir kļuvis lieks un traucējošs NMDP, jo ir liecinieks tam, cik izšķērdīgi tiek saimniekots. Piemēram, nepamatoti norakstītas materiālās vērtības, kuru vietā, tērējot valsts līdzekļus, nevajadzīgi tika iegādātas jaunas, turklāt no NMDP dienesta pārņemtās telefonu centrāles un aprīkojums (Nortel Network), ierakstu iekārtas, telefona aparāti, tai skaitā jauna aparatūra un komunikācijas konsoles, tika demontētas un aizvestas nezināmā virzienā.

«Mani it īpaši satrauc telefona sarunu daudzkanālu ierakstu iekārtu tālākais liktenis, arī otrās no jauna iegādātās rezerves iekārtas liktenis un tās iespējamā nonākšana nesankcionētu izmantotāju rokās», iesniegumā raksta Šics un saka, ka šie gadījumi ir tipiska valsts līdzekļu izšķērdēšana un, iespējams, ņemot vērā atsevišķas tehnikas specifiku, attiecināmi arī uz valsts drošības jautājumiem.

Kā jau iepriekš ziņots, NMPD pēc dienesta pārbaudes noslēgšanas, pieņēmis lēmumu  par Šica atbrīvošanu no amata, kam savukārt nepiekrīt  Ārstniecības un aprūpes darbinieku arodbiedrība, ar kuru šis lēmums jāsaskaņo. Komentējot NMPD rīcību, Šics ir pārliecināts,  ka audita rezultātos ir daudz nepatiesību, falsificējumu un pieņēmumu.

Kā jau iepriekš minēts, Šics  piedalīsies Eiroparlamenta  vēlēšanās no «Latvijas Reģionu apvienības» saraksta un redz savu turpmāko darba ieguldījumu veselības aprūpes pakalpojumu, sociālo garantiju un pensiju sistēmas uzlabošanā, kā arī profesionālas valsts pārvaldes un kolektīvas Eiropas drošības sistēmas izveidē.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Mārtiņš Šics, NMPD

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats