25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mārtiņš Šics ar prieku atgriežas darbā
Mārtiņš Šics ar prieku atgriežas darbā
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 25. februāris 2014, 10:52
«Esmu darbiņā,» sazvanīts vakar pēc pulksten 19, priecīgi sacīja Mārtiņš Šics. Viņš neteica, cik ilgi savā pirmajā darba dienā nodomājis strādāt, vien enerģiski piebilda, ka darba apjoms esot liels.


M. Šics, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieks, gandrīz uz četriem mēnešiem tika atstādināts no amata. Šodien tie četri mēneši arī apritētu. Lēmums viņu atjaunot darbā nācis negaidīti. Par savām izjūtām viņš atklāti atbild: «Vēl nezinu. Ar pirmo mirkli saprotu, ka ir [sakrājies] daudz darba manas prombūtnes laikā. Darbs man ir dzīvesveids. Sēdēšanā mājās nav tā patīkamākā.»

Dienesta pārbaudi NMPD sāka 2013. gada 25. novembrī tālab, ka pēc veikala Maxima sabrukšanas no dienesta darbinieka epasta trešajām pusēm, proti, tīmekļa vietnes nekropole.info vadībai, tika nosūtītas vēl neprecizētas ziņas par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem, kā arī dzīvu cilvēku dati, tostarp diagnozes, un šos datus aizsargā likums. Uz izmeklēšanas laiku M. Šics tika atstādināts no amata. Gan viņa rīcība, gan NMPD vadības rīcība izraisīja asas diskusijas un polārus viedokļus.

NRA.lv viņš stāsta, ka aizvadītajā piektdienā aicināts ierasties NMPD un pret parakstu saņēmis aktu par pārbaudes secinājumiem. Viņam ir taujāta informācija arī par auditiem, taču – «neesmu Einšteins, atcerēties katru dokumentu nevaru». Visbeidzot piektdienas vakarā atskanējis aicinājums pirmdien ierasties darbā un parakstīt dokumentus. Arī tad viņš nav zinājis, ka tiks atjaunots darbā. «Šodien saņēmu rīkojumu par atjaunošanu darbā, rīkojumu par zināmiem ierobežojumiem un par materiāli ietekmējošiem pasākumiem,» vakar sarunā ar Neatkarīgo stāstīja M. Šics.

Kaut arī par izjūtām, atgriežoties darbavietā, viņš bija vārdos skops: «Es neesmu trīs mēnešus saņēmis ne santīma, ne darba algu, ne atvaļinājuma naudu, jo atvaļinājumā mani nepalaida» – tomēr atzina, ka piespiedu bezdarba periodā daudz pozitīvu izjūtu sagādājušas olimpiskās spēles, kurās abi krustdēli – Juris un Andris Šici – izcīnīja divas bronzas medaļas. Gandarījums bijis arī par savu rosīgo mammu, kas abiem mazdēliem noaudusi olimpiskās segas un sportisko garu uzturējusi gan sev, gan citiem dzimtā. Vēl prieku sagādājusi iespēja doties uzlabot veselību, jo ceļazīme bijusi iegādāta jau agrāk. «Tas mazos rūgtumiņus nospieda uz leju,» viņš pielaidīgi noteic.

Ziņu aģentūra LETA informē, ka NMPD ir noslēdzis dienesta pārbaudi par vēl nepārbaudītas informācijas noplūdi saistībā ar Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem, tomēr gala atzinumu sagatavos pēc tam, kad ar secināto būs iepazinies un papildu paskaidrojumus vai iebildumus sniedzis M. Šics. Tas viņam jāizdara šīs nedēļas laikā. M. Šics jau iepriekš izteicies, ka ir sniedzis NMPD rīcībā esošo informāciju par Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem tīmekļa vietnes nekropole.info vadībai, lai tā varētu salīdzināt savā rīcībā esošos datus, kas iegūti no notikuma vietā esošajiem cilvēkiem, un informēt sabiedrību par bojāgājušajiem. Un ka viņš savā rīcībā pārkāpumus nesaskata.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Mārtiņš Šics, NMPD

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats