28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tiesā iesniedz prasību par darba attiecību izbeigšanu ar Šicu
Tiesā iesniedz prasību par darba attiecību izbeigšanu ar Šicu
Autors: Apollo.lv / 17. marts 2014, 17:24
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) atbilstoši Darba likumam iesniegs tiesā prasības pieteikumu par darba attiecību izbeigšanu ar dienesta direktora vietnieku Mārtiņu Šicu, informē NMPD pārstāve Ilze Bukša.


Lēmums izbeigt darba attiecības ar Šicu, zaudējot darba devēja uzticību, NMPD tika pieņemts, pamatojoties uz dienesta pārbaudes komisijas atzinumu, kā arī iekšējā auditā atklātajiem būtiskajiem pārkāpumiem amata pienākumu izpildē.

NMPD dienesta pārbaudē secināts, ka Šics 2013.gada 22.novembrī no sava darba e-pasta vairākkārt nosūtījis trešajām pusēm dienesta iekšējam darbam paredzētu informāciju par slimnīcās nogādātiem Zolitūdes traģēdijā izdzīvojušajiem pacientiem (tostarp vārdus, uzvārdus, personas kodus), kā arī informāciju par vēl neapstiprinātajiem bojāgājušajiem.

Šics neinformēja Zolitūdes traģēdijas likvidēšanā un situācijas pārvaldībā iesaistītos NMPD dienesta darbiniekus, kā arī noliedza informācijas nosūtīšanu.

Kā norādīts 4.februāra Ministru kabineta sēdē apstiprinātajā Tieslietu ministrijas atbildes vēstulē Tiesībsargam, tad «informācijas publiskošana par bojāgājušajiem ir publicējama tikai pēc mirušo personu nāves fakta konstatēšanas un līķu identificēšanas. Katastrofu seku likvidēšanā iesaistīto kompetento institūciju rīcībā esošā operatīvā informācija par personām (dzīvajām un bojāgājušajām) ir nepieciešama katastrofā iesaistīto kompetento institūciju darbam un tā nav publicējama, jo tā var radīt kaitējumu personai, kura sākotnēji iekļauta mirušo personu sarakstā, bet vēlāk no tā svītrota, un tās tuviniekiem, kā arī sabiedrībai kopumā».

Tāpat NMPD iekšējā audita laikā atklāti nozīmīgi pārkāpumi Šica amata pienākumu izpildē, kas ietekmē visa NMPD gatavību un rīcību ārkārtas situācijās, tajā skaitā nepilnīgi veikti amata pienākumi saistībā ar slepenības režīma nodrošināšanu darbā ar valsts noslēpuma objektiem un NATO un Eiropas Savienības klasificēto informāciju. Tāpat nav izstrādātas plānotās procedūras un algoritmi NMPD rīcībai ārkārtas situāciju draudu gadījumos un ārkārtas situācijās.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Mārtiņš Šics, NMPD

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats