04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ierosina apbalvot ar Viestura ordeni ugunsdzēsējus, kas veica glābšanas darbus Zolitūdē
Ierosina apbalvot ar Viestura ordeni ugunsdzēsējus, kas veica glābšanas darbus Zolitūdē
Autors: NRA.lv / 10. februāris 2014, 15:43
Pagājuša gada 4.decembrī juriste Ieva Brante ir ierosinājusi Ordeņu kapitulam pieņemt lēmumu un apbalvot ar Viestura ordeņiem tos ugunsdzēsējus glābējus, kas veica glābšanas darbus Zolitūdē sagruvušajā veikalā "Maxima", kur gāja bojā 54, bet tika ievainoti vairāki desmiti cilvēku.


Savā iesniegumā Ordeņu kapitulam I.Brante arī ierosina: "Ņemot vērā, ka ar Viestura ordeni var apbalvot arī pēc nāves, ierosinu apbalvot ar šo valsts apbalvojumu trīs dzīvību zaudējušos ugunsdzēsējus glābējus: Vilni Šteinīti, Edgaru Reinfeldu un Sergeju Ižiku."

Juriste uzskata, ka glābēji zināja, ka strādā paaugstināta riska apstākļos un zināja, ka lielveikala daļēji sagruvušās konstrukcijas ir īpaši bīstamas, tomēr riskēja ar savām dzīvībām un glāba lielveikala jumta nogruvumā apraktos cilvēkus. "Tādēļ glābēji ir pelnījuši tautas cieņu, atzinību un valsts augstāko apbalvojumu - Viestura ordeni par drosmi, varonību un pašaizliedzīgo dienesta pienākumu pildīšanu", saka Ieva Brante.

Valsts Prezidenta Kancelejas atbildē I. Brantei ir apstiprināts, ka iesniegums ir nodots Ordeņu kapitulam - tas tiks izskatīts aprīļa beigās vai maija sākumā.

Kā zināms, (Vesthardus Rex) ir dibināts 1938.gadā senās patstāvīgās Latvijas varenības piemiņai. Ordeņa devīze ir: Confortamini et pugnate (“Esiet stipri un cīnaties!").

Ar Viestura ordeni un tā goda zīmi apbalvo militārpersonas, kā arī citas fiziskās personas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ieva Brante, Maxima, Viestura ordenis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats