04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Glābējs atklāj, kāpēc ugunsdzēsēji pakļuva zem nogruvuma Maxima veikalā
Glābējs atklāj, kāpēc ugunsdzēsēji pakļuva zem nogruvuma Maxima veikalā
Autors: Apollo.lv / 6. decembris 2013, 12:19
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks pulkvedis Kristaps Eklons atklāj, ka glābējiem, 21.novembra vakarā ierodoties «Maxima» veikalā Zolitūdē, neviens nav varējis iedomāties, ka ēkas jumts iebrucis konstrukciju dēļ. Sākotnēji glābēji domāja, ka noticis sprādziens.


Eklons sarunā ar žurnālu «SestDiena» stāstījis, ka pirmā informācija bija, ka veikalā noticis sprādziens – cilvēkiem nav karadarbības pieredzes, tāpēc troksnis tika uztverts kā sprādziens, raksta Apollo.lv.

«Glābēji aizbrauc uz nesen uzceltu un darbojošos veikalu, un tas ir sabrucis. Nu, kas vēl tur var būt, ja ne sprādziens? Kas tur var sabrukt? Un vīri, domājot, ka tur noticis sprādziens, gāja iekšā ar lukturiem, skatījās visas konstrukcijas. Teica, ka redzējuši taisnas kolonnas, nesaplaisājušus paneļus... Kurš varēja iedomāties, ka pie vainas ir pašas konstrukcijas noturība. Nav ne sniega, ne vēja, nekādas ārējas iedarbības,» sacīja glābējs.

Eklons norāda – ja būtu informācija, ka nogruvums noticis konstrukciju dēļ, nevis sprādziena rezultātā, glābēji būtu rīkojušies citādāk.

Viņš saka, ka ir skaidrs, kāpēc ugunsdzēsēji, kas notikuma vietā ieradās pirmie, meklējot cilvēkus, pakļuva zem nogruvuma. «Viņi jau nebija nekur dziļi iegājuši, vienkārši pakāpa nost no paneļiem, zem kuriem atradās cilvēki. Paneļus vajadzēja pacelt, bet notika nogruvums,» sacīja viņš.

Runājot par trešo nogruvumu, Eklons saka: tās ir muļķības, ka glābēji uz ko tādu nebija gatavi.

Tāpat glābējs neslēpj, ka ir ugunsdzēsēji, kas pēc notikušā nevēlas lūgt palīdzību, baidoties, ka vēlāk komisija viņus atsijās kā psiholoģiski nenoturīgus. «Šobrīd sakām, ka 21. un 22.novembrī glābām cilvēkus, tagad glābjam dienestu.»  




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Kristaps Eklons, Maxima, VUGD, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats