28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Zolitūdē, netālu no Maximas traģēdijas vietas būs jauns lielveikals
Zolitūdē, netālu no Maximas traģēdijas vietas būs jauns lielveikals
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 13. janvāris 2015, 11:39
Šajās Lieldienās Rīgā, Zolitūdē, netālu no veikala Maxima traģēdijas vietas, durvis gatavojas vērt jaunuzbūvētā biroju ēka un tirdzniecības centrs. Zolitūdieši visu kompleksu dēvē vienkārši par lielveikalu Rimi, jo tieši šis veikals aizņems lielāko ēkas daļu.


Pērn, neilgi pēc tam, kad Zolitūdes sagruvušā veikala Maxima drupas tika novāktas un daļa teritorijas pārsegta ar jumtiņu, gandrīz pretim traģēdijas vietai – Imantas 15. līnijā 7 – tika uzsākta būvniecība. Būvatļauja 2014. gada augustā bija izsniegta pasūtītājam SIA Nekustamā īpašuma projekti. Tad iedzīvotāji uzzināja, ka hipermārkets Rimi būs lielākais ēkas nomnieks, bet tajā atradīsies arī biroji un aptieka, ziedu salons un zooveikals. Kā liecina informācija arhitektu biroja Depo projekts mājaslapā, ēkas kopējā platība ir 4207 kvadrātmetri, bet projekta otrajā kārtā virs stāvlaukuma paredzēts uzbūvēt deviņstāvu ēku ar segtām autostāvvietām.

Pēc būvniecības uzsākšanas vietējo iedzīvotāju reakcija bija dažāda – vieni kategoriski iebilda pret jauna lielveikala būvniecību vietā, kas atgādina un turpinās atgādināt par traģēdiju, kuras laikā zem veikala drupām tika aprakti un gāja bojā 54 cilvēki. Citi savukārt sacīja, ka viegli un ātri pieejamu veikalu šajā apkaimē trūkst, tāpēc jauna tirdzniecības vieta – tas ir labi, jo diez vai gribētos redzēt kārtējo Maxima. Pret Rimi iebildumu neesot. Savukārt topošajam lielveikalam līdzās esošo daudzstāvu māju iedzīvotājiem tagad jauna rūpe – redzot transporta līdzekļu kvantumu, plūsmu un ielu caurlaidību, viņi bažījas par to, kā pievedīs preces un kā pie veikala piebrauks pircēji. Zolitūdes iedzīvotāja Guntra, kas bija novērojusi, ka savulaik pie Maxima nemaz tik daudz cilvēku ar mašīnām nebrauca, pieļauj, ka arī tagad uz Rimi vietējie biežāk dosies kājām. Tomēr pārliecināta viņa nav, jo veikala ēka uzbūvēta ar transportu ne pārāk ērti pieejamā vietā.

SIA Nekustamā īpašuma projekti pārstāvis Vladislavs Balaņenkovs NRA.lv skaidro, ka preču piegāde notiks pa izbūvēto iebrauktuvi no Anniņmuižas ielas pie veikala ziemeļu (aizmugurējās) fasādes. Apmeklētāji varēs iebraukt veikala teritorijā pa jau pieminēto iebrauktuvi no Anniņmuižas ielas un no Gramzdas ielas puses caur pieslēgumu no teritorijai piegulošās Imantas 15. līnijas. Savukārt normatīvos paredzētajām autostāvvietām ir atrasta vieta zemesgabala robežās starp veikala ieejas fasādi un Imantas 15. līniju. Viņa sniegtajā atbildē ir norādīts, ka tika veikts arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas audits ar pozitīvu rezultātu un satiksmes organizācijas shēma ir saskaņota.

Tiem iedzīvotājiem, kurus uztrauc iespējamā kravas transporta kustība iekšpagalmu ielās, V. Balaņenkovs uzsver: «Preču piegāde, izmantojot iekšpagalmu ielas, ir neiespējama, jo Imantas 15. līnija ir šaura un nav ērti izbraucama kvartāla vidusdaļā. Tieši tāpēc ir izbūvēts jauns pieslēgums Anniņmuižas ielai.»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: RIMI, zolitūde

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats