27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ministrs gandarīts par armijas profesionalitāti
Ministrs gandarīts par armijas profesionalitāti
Autors: Apollo.lv / 10. jūlijs 2013, 12:02
Trešdien, 10.jūlijā, Latvijas armijas 94.dzimšanas dienā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) pauž gandarījumu par karavīru profesionalitāti un aicina šajā dienā sveikt karavīrus, portāls «Apollo» uzzināja Aizsardzības ministrijā.



«Esmu gandarīts par mūsu armijas profesionalitāti un spējām operatīvi reaģēt, nākot palīgā sabiedrībai, kad vien tas ir nepieciešams,» uzsver Pabriks. «Karavīri ir mums līdzās katru dienu, bet bieži vien to atceramies tikai tad, kad nepieciešama armijas palīdzība sarežģītās, bīstamās situācijās. Tāpēc aicinu visus šodien, 10.jūlijā, pasveicināt karavīrus armijas dzimšanas dienā, novērtējot, ka viņi ik dienas stāv sardzē par mūsu drošību.»

Ministrijā atgādina, ka 29.martā vērienīgā glābšanas operācijā Rīgas jūras līcī NBS sadarbībā ar citām struktūrām sekmīgi vadīja liela mēroga operāciju, koordinējot 223 zemledus makšķernieku nogādāšanu krastā. Glābšanas operācijā iesaistījās Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs, helikopteri «Mi-17», velkoņi «Marss 1» un «Santa», kā arī ledlauzis «Varma».

Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters «Mi-17» šajā pusgadā no dažādām Latvijas vietām ir veicis divas slimnieku transportēšanas uz Rīgu.

2013.gada pirmajos piecos mēnešos Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri ir iznīcinājuši 1103 Latvijas teritorijā atrastus sprādzienbīstamus priekšmetus. Visvairāk sprādzienbīstamo priekšmetu neitralizēti Priekules novadā - 282, Saldus novadā - 96, Liepājas novadā - 78 un Tukuma novadā - 73 vienību. Visbiežāk atrasti un neitralizēti artilērijas lādiņi - 485 vienības un mīnmetēju mīnas - 374 vienības.

22.maijā notika vērienīga aviācijas bumbas neitralizēšanas operācija Ventspils apkārtnē. Visas dienas garumā NMN speciālisti, sadarbojoties ar Jūras spēku flotiles un Ventspils pašvaldības pārstāvjiem, veica 500 kilogramus smagas aviācijas bumbas izcelšanas un neitralizēšanas darbus.

Gādājot par drošību starptautiskajā vidē, Latvijas armijas karavīri kopš 2013.gada pilda dienesta pienākumus ne tikai Afganistānā, bet arī Mali.

Kopš šā gada aprīļa vairums Latvijas kontingenta Afganistānā karavīru dien Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienībā kopā ar Zviedrijas, Norvēģijas un Somijas karavīriem. Vienības atbildības rajons ir Balkhas un Samangānas province Afganistānas ziemeļos. Maija sākumā darbību Kabulā sāka apvienotā Norvēģijas un Latvijas Speciālo operāciju vienība, kuras galvenais uzdevums ir Afganistānas Speciālo operāciju vienības apmācība speciālo operāciju jautājumos.

Janvārī Latvijas karavīri sadarbībā ar ASV Mičiganas Nacionālās gvardes pārstāvjiem vadīja apmācību kursu Libērijas armijas vecāko instruktoru sastāvam, savukārt aprīlī divi Latvijas karavīri uzsāka dienestu Eiropas Savienības (ES) Apmācības misijā Mali.

1.janvārī NATO Reaģēšanas spēku (NRF) sastāvā dežūru sāka Jūras spēku flotiles kuģis, savukārt 1.jūlijā Latvijas kontingents, kuru veido kājnieku rota no 2.Zemessardzes novada un štāba virsnieki, uzsāka dežūru Lielbritānijas vadītajā Eiropas Savienības (ES) Kaujas grupā, kuras sastāvā ir arī Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes un Zviedrijas vienības.

Latvijas armijā šobrīd ir ap 4600 karavīru, kas dien gan NBS, gan AM un citās aizsardzības struktūrvienībās, kā arī 7800 zemessargu un 460 darbinieku.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aizsardzības ministrija, aizsardzības ministrs, armija, Artis Pabriks, karavīri, Latvijas armija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats