27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » VSAA: Mūža pensijas polises vēl nav iespējams iegādāties
VSAA: Mūža pensijas polises vēl nav iespējams iegādāties
Autors: Apollo.lv / 1. jūlijs 2013, 15:51
Valsts fondēto pensiju likums un Ministru kabineta noteikumi paredz valsts fondēto pensiju shēmas (VFPS) jeb pensiju 2.līmeņa dalībniekiem iespēju par savu uzkrāto VFPS kapitālu iegādāties mūža pensijas polisi, tomēr Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) šobrīd vēl nav noslēgusi līgumus ar apdrošināšanas sabiedrībām, kas piedāvātu VFPS dalībniekiem iegādāties mūža pensijas apdrošināšanas polises.


VSAA informē, ka pagaidām uzkrāto VFPS kapitālu var izmantot tikai, pievienojot to vecuma pensijai. Vai arī, pieprasot valsts vecuma pensiju, var turpināt dalību VFPS, kamēr apdrošināšanas sabiedrības piedāvās mūža pensijas apdrošināšanas polises iegādi valsts fondēto pensiju shēmas dalībniekiem.

Mūža pensijas apdrošināšanas polises iegādi piedāvās apdrošināšanas sabiedrības pēc tam, kad tās noslēgs līgumu ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru. Jāņem vērā, ka līgumā katra sabiedrība noteiks minimālo VFPS uzkrāto kapitālu, kas dos tiesības iegādāties mūža pensijas apdrošināšanas polisi.

Cilvēkiem, kuriem būs pietiekami liels kapitāls VFPS un līdz ar to būs tiesības slēgt līgumu ar apdrošināšanas sabiedrībām par mūža pensijas apdrošināšanas polisi, tiks piedāvātā arī iespēja norādīt labuma guvēju.

Pašlaik notiek sarunas par līguma nosacījumiem ar nozares pārstāvjiem. Tiklīdz kāds līgums būs noslēgts, informācija par to būs atrodama VSAA mājas lapā www.vsaa.lv. Savukārt klienti, kas pieprasīs vecuma pensiju, tiks individuāli informēti par iespēju izmantot savu VFPS uzkrāto kapitālu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pensijas, pensiju polises, pensionāri, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, VSAA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats