27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Par pensiju indeksāciju varētu lemt Saeimas ārkārtas sēdē jūlijā
Par pensiju indeksāciju varētu lemt Saeimas ārkārtas sēdē jūlijā
Autors: Apollo.lv / 19. jūnijs 2013, 13:50
Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 19.jūnijā, pirmajā lasījumā vienbalsīgi atbalstīja grozījumus likumā «Par valsts pensijām» un astoņus pavadošos likumprojektus, kas paredz šī gada 1.septembrī indeksēt pensijas, kas nepārsniedz 200 latus.  



Deputāti vienojās lūgt Saeimu piešķirt likumprojektiem steidzamību un otrajā galīgajā lasījumā to skatīt parlamenta ārkārtas sesijā 9.jūlijā. Kā termiņu priekšlikumu iesniegšanai deputāti rosina noteikt 1.jūlija plkst.12.00.

Kā norāda Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, pēc priekšlikumu saņemšanas komisijas rīcībā būs nedēļa laika, lai pieprasītu no ministrijām atzinumus par iesniegto priekšlikumu finansiālo ietekmi un izvērtētu tos komisijas sēdēs, kas tiek plānotas 4.un 5.jūlijā.

Grozījumi paredz 2013.gada 1.septembrī pārskatīt valsts pensijas, kuru apmērs nepārsniedz 200 latus, piemērojot indeksu 1,04. Indeksācija attieksies arī uz invaliditātes pensiju, izdienas pensiju un apgādnieka zaudējuma pensiju saņēmējiem. Septembra indeksācija nesīs ienākumu pieaugumu gandrīz 85% no visiem pensiju saņēmējiem.

Vecuma pensiju apmērs septembra indeksācijas rezultātā pieaugs par vidēji 5,58 latiem, bet invaliditātes pensijas - par 3,79 latiem. Indeksācija šī gada budžetā papildus prasīs 10,2 miljonus latu, bet 2014.gadā – 30,1 miljonu latu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilze Viņķele, Labklājības ministrija, mazo pensiju indeksācija, pensijas, pensiju indeksācija, pensionāri

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats