27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kreisie pārmet Dzintaram naida kurināšanu
Kreisie pārmet Dzintaram naida kurināšanu
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 7. marts 2013, 11:07
Apvienības Saskaņas centrs Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins ir vērsies pie ģenerālprokurora, lūdzot izvērtēt, vai nacionāļu līdera Raivja Dzintara izteikumi intervijā Neatkarīgajai par 9. maiju nesatur nacionālās nesaticības veicināšanas pazīmes.


V. Agešins norāda, ka 27. februāra Neatkarīgās numurā bija publicēta intervija ar R. Dzintaru, kurā politiķis atzina: «9. maijs ik gadus mums atgādina, ka joprojām esam apdraudēti, ka eksistē rusifikācijas draudi un ka joprojām te dzīvo milzīgs skaits Latvijas ienaidnieku, kuri pirmajā izdevīgajā mirklī aizmirsīs visu, kas solīts no tribīnes vai naturalizācijas eksāmenos, un nodos Latvijas valsti.»

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!TB/LNNK oponenti uzskata, ka šis R. Dzintara izteikums, iespējams, ir vērsts uz etniskā naida izraisīšanu, kas atbilst Krimināllikuma 78. pantam. Līdz ar to V. Agešins ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram adresētā vēstulē lūdz izvērtēt R. Dzintara iespējamo noziedzīgo nodarījumu un izskatīt jautājumu par kriminālprocesa uzsākšanu. «Šādi publiski izteikumi aizvaino simtiem tūkstošu valsts iedzīvotāju, faktiski propagandē vienas sabiedrības daļas naidīgu attieksmi pret citu, vadoties pēc etniskās pazīmes,» norāda V. Agešins.

Sarunā ar Neatkarīgo viņš akcentēja: «Raivis Dzintars nav ierindas pilsonis. Viņš nav marginālis no kaimiņu pagalma, bet gan Saeimas deputāts un valsts augstākā amatpersona. Šādus nepiedodamus, aizvainojošus vārdus par saviem līdzpilsoņiem atļaujas teikt cilvēks, kurš ir augstākās varas pārstāvis. Turklāt... Gribu vienreiz lūgt, lai Raivis Dzintars pārtrauc rotaļāties ar sērkociņiem pie atvērtas benzīna tvertnes.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ģenerālprokurors, Nacionālā apvienība, Raivis Dzintars, Valērijs Agešins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats