28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kalnmeiers pārliecināts, ka informāciju par Jezdakovas lietu nopludinājis KNAB
Kalnmeiers pārliecināts, ka informāciju par Jezdakovas lietu nopludinājis KNAB
Autors: Apollo.lv / 4. septembris 2013, 10:34
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir pārsteigts par informācijas apjomu, kāds nonācis publiskajā telpā saistībā ar krimināllietu par liela apmēra kukuļdošanu Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Ģenerālprokurors ir pārliecināts, ka šo informāciju nopludinājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).


Intervijā Latvijas Radio Kalnmeiers atzina, ka šādu informāciju nopludināt var tikai tas, kurš to zina - to «nevar nedz uzzināt, nedz «izzīlēt» .

Viņš norādīja, ka procesā iesaistītās aizdomās turamās personas aizstāvji nav ieinteresēti šādas informācijas nopludināšanā, līdz ar to rodas jautājums - kas un kāpēc šādu informāciju nopludina.Kalnmeiers atzīmēja, ka šeit atkal ir jautājums par iekšējām attiecībām KNAB.

Atbildot uz jautājumu, kādēļ kāds būtu ieinteresēts šādu informāciju nopludināt, Kalnmeiers atbildēja, ka motīvi varot būt visdažādākie - kaut vai padižoties, ka kāda rīcībā ir šāda informācija.

«Grūti spriest nezinot, bet fakts kā tāds, ka izmeklēšanas informācija, kas faktiski ir noslēpums, nonāk publiskajā telpā, tas arī ir signāls,» sacīja ģenerālprokurors.

Uz jautājumu, kāds sods paredzēts par informācijas nopludināšanu, Kalnmeiers atbildēja, ka par šādu nodarījumu nav paredzēta kriminālatbildība, bet, ja šādas darbības veikusi amatpersona, kas nav procesa virzītājs, vai arī kuru procesa virzītājs nav pilnvarojis izpaust šādu informāciju, tad runa varētu būt par disciplināratbildību.

Jau ziņots,ka KNAB pirms trim nedēļām uz brīdi aizturēja bijušo VID ģenerāldirektori Neliju Jezdakovu -  viņu un citus VID darbiniekus tur aizdomās par vismaz 100 000 latu saņemšanu, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».

KNAB šā gada jūnijā sācis krimināllietu saistībā ar iespējamu kukuļošanu lielā apmērā. Pierādījumi dod pietiekamu pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka, iespējams, ilgstošā laika posmā notikusi kukuļošana lielā apmērā VID, lai tās, rīkojoties kukuļdevēja interesēs, par pretlikumīgu atlīdzību veiktu prettiesiskas darbības nodokļu jomā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ēriks Kalnmeiers, Ģenerālprokuratūra, Ģenerālprokurors, KNAB, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Nelija Jezdakova, Valsts ieņēmumu dienests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats