26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » SIVA vadītājas pārkāpumi - smagi; viņu atbrīvos no amata
SIVA vadītājas pārkāpumi - smagi; viņu atbrīvos no amata
Autors: www.apollo.lv / 6. februāris 2013, 14:09
Labklājības ministrija (LM), pabeidzot vairāku disciplinārlietu izmeklēšanu pret Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) amatpersonām, piemēros disciplinārsodus SIVA direktorei Regīnai Simsonei un direktores vietniecei Ingrīdai Misūnai, portāls «Apollo»  uzzināja LM.



Misūnai par disciplinārlietā konstatētajiem pārkāpumiem ir piemērots disciplinārsods – mēnešalgas samazināšana par 20% uz vienu gadu, bet Simsonei plānots piemērot disciplinārsodu – atbrīvošana no amata.

Simsones rīcībā ir konstatēti vairāki smagi pārkāpumi. Tie ir dokumentu viltošana - to sagatavošana ar atpakaļejošu datumu, lai izvairītos no atbildības par pārkāpumiem grāmatvedības kārtošanā un neefektīvā iestādes darba organizēšanā, un tiesību normām neatbilstošas grāmatvedības sistēmas izveidošana iestādē, tādējādi radot finanšu līdzekļu piesavināšanās risku vairāk, kā 300 000 latu apmērā.

Simsones rīcībā papildus ir konstatēti vēl arī citi būtiski pārkāpumi saistībā ar vairāku prettiesisku telpu nomas līgumu noslēgšanu un prettiesiska sporta un izklaides pakalpojuma sniegšanu, tādējādi izšķērdējot finanšu līdzekļus gan arī saistībā ar apzināti neefektīvas iekšējās kontroles sistēmas izveidi transportlīdzekļu lietošanā, gan saistībā ar prettiesiskas darba samaksas sistēmas izveidi SIVA reģionālo atbalsta punktu vadītājiem.

Misūnai sods ir piemērots par pārkāpumiem, kas saistīti ar SIVA vecākā automehāniķa (Simsones vīra) nepamatotu nosūtīšanu komandējumā, kā arī ar vairāku prettiesisku telpu nomas līgumu sagatavošanu, tādējādi izšķērdējot finanšu līdzekļus.

Vienlaikus vēl turpinās LM iekšējā audita pārbaudes par iepirkumu organizēšanu SIVA.

Paralēli pārbaudēm SIVA šobrīd ir izvērtētas nepilnības grāmatvedības kārtošanā, tai skaitā kopš 2012.gada novembra liegtas tiesības anulēt iegrāmatotās operācijas, izstrādātas instrukcijas darbam ar elektroniskajiem kases aparātiem un skaidru naudu. Tāpat izstrādāta virkne iekšējo normatīvo aktu skaidras naudas darījumu uzskaitei un atspoguļošanai SIVA grāmatvedībā, kā arī normatīvie akti iekšējās kontroles uzlabošanai. Tiek vērtēta iespēja SIVA transportam uzstādīt globālās pozicionēšanas sistēmu, lai novērstu nesaimniecisku, iespējams, prettiesisku rīcību ar aģentūras līdzekļiem.

LM informāciju par disciplinārlietās konstatētajiem pārkāpumiem ir nosūtījusi tiesībsargājošām iestādēm tālākai izmeklēšanai.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ingrīda Misūna, Regīna Simsone, SIVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats