26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jaunas disciplinārlietas Sociālās integrācijas aģentūrā
Jaunas disciplinārlietas Sociālās integrācijas aģentūrā
Autors: Apollo.lv / 11. decembris 2012, 13:28
Pret Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktori Regīnu Simsoni Labklājības ministrija (LM) ierosinājusi vēl vienu disciplinārlietu. Jauna pārbaudes lieta ierosināta arī pret direktores pienākumu izpildītāju Ingrīdu Misūnu.


Papildu disciplinārlietas ierosinātas pēc Valsts kontroles ziņojuma, un līdz ar to par diviem mēnešiem ir pagarināts SIVA lietas izmeklēšanas termiņš.

SIVA darbinieki, iespējams, ir veikuši nelikumīgas darbības ar čekiem par aģentūras sniegtajiem pakalpojumiem, kas varētu būt ļāvis piesavināties simtus tūkstošu latu. Jau vasarā SIVA atklāta zādzība – kāds darbinieks nozadzis 13 000 latu, taču atzinies savā nodarījumā. Pēc šā gadījuma pastiprināti pētīta naudas aprite aģentūrā, kura nodarbojas ar invalīdu sociālo un profesionālo rehabilitāciju un kur trešo daļu ienākumu veido ieņēmumi no maksas pakalpojumiem. LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme skaidroja, ka pārkāpuma būtība saistīta ar čeku izsišanu kases aparātā un vēlāku to anulēšanu, kas ļauj šo naudu piesavināties. Pārkāpumu summa par pērno gadu tiek lēsta ap 306 000 latu. LM oktobra beigās ierosināja disciplinārlietas pret pieciem SIVA darbiniekiem, aģentūras vadītāju atceļot no darba pienākumu pildīšanas.

Tagad, izvērtējot Valsts kontroles novembra likumības revīzijas ziņojumu un vairāku SIVA ierēdņu rīcībā konstatējot jaunus tiesību normu pārkāpumus, LM ierosinājusi jaunas disciplinārlietas pret atstādināto SIVA vadītāju un arī pienākumu izpildītāju I. Misūnu par iespējamu Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības pārkāpumu (pienākumu nekvalitatīva pildīšana, kā rezultātā valstij nodarīts būtisks mantisks zaudējums). Visas disciplinārlietas apvienotas vienā. Saskaņā ar LM rīkojumu abām amatpersonām līdz 20. decembrim jāiesniedz paskaidrojumi, arī dokumenti, kas apliecina paskaidrojumu patiesumu.

«Paralēli pārbaudēm saistībā ar iepirkumu procedūrām LM jau kopš oktobra strādā, lai nepieļautu VK ziņojumā minētos pārkāpumus, mazinātu un novērstu riskus prettiesiskai rīcībai ar valsts mantu. Proti, tiek pārskatīti iekšējie normatīvie akti saistībā ar kases operācijām, darbību ar elektroniskajiem kases aparātiem, tiek vērtēta iespēja transportam uzstādīt GPS, lai novērstu nesaimniecisku, iespējams, prettiesisku, rīcību ar aģentūras līdzekļiem,» uzsver LM speciāliste Marika Kupče.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ieva Jaunzeme, Ingrīda Misūna, Labklājības ministrija, Marika Kupče, SIVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats