06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pavļuts atzīst, ka ministra amats no atalgojuma viedokļa ir grūti izturams
Pavļuts atzīst, ka ministra amats no atalgojuma viedokļa ir grūti izturams
Autors: Apollo.lv / 5. oktobris 2012, 16:07
Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, vaicāts, vai ministra amatu uzskata par ilgtermiņa projektu, intervijā žurnālam «Playboy» sacīja: «Es to uztveru kā dienestu. Skatoties no atalgojuma viedokļa, tas ir grūti izturams.»


Vaicāts, vai viņš uzskata, ka valsts darbā strādājošajiem būtu jāceļ atalgojums, Pavļuts norādīja, ka lielo uzņēmumu vadītajiem, kuri apsaimnieko mūsu valsts kopējo nacionālo bagātību, mežus un enerģētiku, maksā piecreiz mazāku algu nekā privātu uzņēmumu vadītājiem un līdzīgu uzņēmumu vadītājiem Igaunijā, raksta Apollo.lv.

«Mēs radām milzīgus riskus, tik maz maksājot cilvēkiem, kuri apsaimnieko mūsu resursus. Visiem būtu labāk, ja uz valsts pārvaldi strādāt būtu motivēti nākt vislabākie. Mums ar atalgojuma sistēmu ir liela sistēmiska problēma,» žurnālam teica ministrs.

Uz iebildi, ka savulaik histēriju sacēla dažu latu pielikšana pie algas premjera Valda Dombrovska birojā, ministrs norādīja, ka histēriju var radīt jebkurš solis.

«Ja mēs realizēsim politiku, tikai vadoties pēc principa: sapratīs vai nesapratīs, tad baidos, ka tas ne sevišķi sekmēs valsts attīstību,» viņš teica.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ekonomikas ministrs, Pavļuts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats