27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lidostas drošībnieki sarīko traci, pārmeklējot Gruzijas pirmo lēdiju
Lidostas drošībnieki sarīko traci, pārmeklējot Gruzijas pirmo lēdiju
Autors: Apollo.lv / 15. jūnijs 2012, 12:02
Savdabīgs tracis noticis lidostā 31.maijā, kad dienu pēc Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili valsts vizītes no Latvijas prom devās viņa dzīvesbiedre Sandra Elizabete Rūlofsa, vēstī portāls «pietiek.com».


Gruzijas prezidenta valsts vizīte Latvijā notika no 29. līdz 30.maijam. Incidents, kurā iesaistīta viņa dzīvesbiedre, noticis dienu vēlāk, kad Gruzijas pirmā lēdija viena pati kopā ar miesassargu un vēl vienu pavadoni vēlējusies pamest Latviju ar «airBaltic» reisu Rīga-Kijeva.

Portāls ziņo: tā kā Gruzijas pirmā lēdija plānojusi lidot ar regulāro reisu un atsevišķi no oficiālās delegācijas, tad uz viņu attiecināti visi tie paši nosacījumi kā uz ikvienu pasažieri, raksta Apollo.lv.

Rūlofsa kopā ar citiem Kijevas reisa pasažieriem izgājusi drošības pārbaudi, kam, viņa neesot iebildusi. Sarežģījumi sākušies brīdī, kad, izejot caur elektroniskajiem drošības vārtiem, tie sākuši pīkstēt, noreaģējot uz kādu metālisku priekšmetu. Līdzīgi kā ar ikvienu pasažieri šādā gadījumā, lidostas drošības dienesta darbinieki Gruzijas primajai lēdijai lūguši noaut kurpes un novietot tās uz skenera slīdlentes, lai pārbaudītu sīkāk.

Aprakstītot tālāk notikušo, vairāki lietas apstākļu noskaidrošanā iesaistītie, lieto vārdu «tracis», vēstī portāls.

Drošības pārbaudē iejaucies miesassargs, paaugstinātā tonī licis pārbaudi pārtraukt, paziņojot, ka tādā gadījumā Rūlofsa nekur nelidos un lidostai jānodrošina viņas jau nodotās bagāžas atdošana.

Incidents tomēr beidzies veiksmīgi, Gruzijas pirmā lēdija ar to pašu reisu aizlidojusi uz Kijevu, bet vainīgo noskaidrošana Latvijā, iesaistoties aizvien jaunām amatpersonām, turpinās jau otro nedēļu.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis, gan aicina nepārspīlēt notikušo un pauž uzskatu, ka jautājums izsmelts. Citādās domās ir Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Teikmanis. Viņš uzskata, ka lidostas drošības dienests nav rīkojies profesionāli.

Lidostas valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse, uzskata, ka viņa drošībnieki rīkojušies saskaņā ar noteikumiem un jautājumi drīzāk uzdodami ĀM un Valsts prezidenta kancelejas protokola cilvēkiem, kuri nav snieguši visu nepieciešamo informāciju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: airBaltic, Gruzija, lidosta, Sandra Elizabete Rūlofsa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats