03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Aptauja: ceturtā daļa respondentu savu darbu uzskata par labu, bet slikti atalgotu
Aptauja: ceturtā daļa respondentu savu darbu uzskata par labu, bet slikti atalgotu
Autors: NRA.lv / 3. aprīlis 2012, 12:46
Respondenti internetā tika aicināti atbildēt uz jautājumu "Kāds ir Tavs darbs?" atsaucās vairāk kā 119 000 draugiem.lv lietotāju visās vecuma grupās. Visvairāk, 25,2%, piekrita apgalvojumam, ka viņu darbs ir labs, bet slikti atalgots. Interesanti, ka 6,6% respondetu viņu darbs nepatīk, bet ir apmierināti ar atalgojumu. Rezultāti ir atšķirīgi dzimumu, dažādu vecuma grupu un reģionu starpā.


"No visiem lietotājiem, kuri piedalījās balsojumā, gandrīz 20% izvēlējās atbildi "Patīk un ir labi atalgots". Nemaz nav tik slikti! Katram ir sava izpratne par patīk, nepatīk, labs un slikts. Tas ir viedokļa jautājums, kuru nevar tik viegli izmērīt. Piemēram, man un manam brālim katram ir sava izpratne par "labi atalgots". Kopumā vīrieši ir apmierinātāki ar savu atalgojumu, sievietes mazāk. Nestrīdēšos, vai tas ir patiesais stāvoklis Latvijā vai arī tikai psiholoģiska atšķirība balsojumā starp sievietēm un vīriešiem, taču nevar noliegt faktu, ka sievietes vairāk meklē darbu jebkurā vecumā un jebkurā reģionā. Piemēram, Latgalē 33,1% sieviešu vecuma grupā 20-24 gadi ir norādījušas atbildi "šobrīd nav, bet meklēju". Kurp viņas dosies?"- rezultātus komentē Juris Auzāns, draugiem.lv pētījumu vadītājs.

Kā atbilžu varianti tika piedāvāti- Patīk un ir labi atalgots, Patīk, bet ir slikti atalgots, Nepatīk, bet ir labi atalgots, Nepatīk un ir slikti atalgots, Šobrīd nav, bet meklēju un Man vispār nepatīk strādāt, raksta NRA.lv.

Šī aptauja ir trešā no draugiem.lv 2012.gada 12 aptauju cikla. "Kādi mēs esam - kas mūs vieno un kas atšķir?" Katra aptauja tiek noslēgta tad, ja uz jautājumu atbild vismaz 100 000 lietotāju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: darbs, draugiem.lv, Juris Auzāns

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats