24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » ET: Turpmāk darba laikā tiks ieskaitīts ceļā pavadītais laiks
ET: Turpmāk darba laikā tiks ieskaitīts ceļā pavadītais laiks
Autors: BNA / 11. septembris 2015, 11:56
Laiks, kas tiek pavadīts ceļā UZ un NO darba, turpmāk tiks iekļauts darba grafikā, saskaņā ar jauno likumu, ko pieņēmusi Eiropas Tiesa.


ET norādīja, ka darba ņēmēji bez fiksēta biroja turpmāk ceļā pavadīto laiku varēs iekļaut konstantajā darba laikā, jo tūkstošiem darba devēju šo laiku neuzskata par darbu.

Citiem vārdiem sakot, uzņēmumi, kuros strādā elektriķi, aprūpes darbinieki, gāzes montieri, pārdošanas speciālisti un cilvēki līdzīgās profesijās, pārkāps tiesas likumu, ja neievēros darba laika noteikumus.

Par iemeslu šādam likumam kļuva “veselības un drošības” jautājums, un tas tika pacelts pēc lietas Spānijā, kur skatīja prasību pret uzņēmumu “Tyco”, kas ievieš drošības iekārtas. Kompānija pirms četriem gadiem bija spiesta slēgt vairākus reģionālos birojus, jo darbiniekiem līdz klientiem bija jāmēro garš ceļš.

“Darba devēji turpmāk varēs organizēt darba grafikus tā, lai nodrošinātu saviem darbiniekiem pirmo un pēdējo apmeklējumu tuvu viņu mājām,” teikts ET paziņojumā.

Viens no galvenajiem likuma mērķiem ir pierādīt, ka nevienam darbiniekam Eiropas Savienībā (ES) nebūtu jāstrādā vairāk par nedēļā atļautajām 48 stundām.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: darbs, Eiropas tiesa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats