03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eksprezidents: hokejs pilda kultūrnesēja funkcijas, bet «Jaunais vilnis» ir balagāns
Eksprezidents: hokejs pilda kultūrnesēja funkcijas, bet «Jaunais vilnis» ir balagāns
Autors: Apollo.lv / 13. marts 2012, 11:16
Bijušais Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis pauž pārliecību, ka hokejs atšķirībā, piemēram, no festivāla «Jaunais vilnis», pilda kultūrnesēja funkcijas starp tautām. Festivāls gan esot vien lēts balagāns.


«Lai cik parupjš, brutāls, ļoti vīrišķīgs ir hokejs, tas tomēr izpilda kultūrnesēja funkcijas starp tautām – zināmā mērā un savā manierē. «Jaunais vilnis» turpretī ir balagāns un lēta izklaide, pēc kā Jūrmalā visu nākas savākt un dzeltenā prese veselu mēnesi var baroties ar pupu mizām. Nu, piedodiet, bet vai Latvijā ir kāds kultūrcilvēks, kurš jūsmo par «Vilni» un uzskata citādi? Jā, arī tur ir augsts pasniegšanas līmenis, bet tas, kas dažkārt uz skatuves un vienmēr apkārt notiek, ir nebaudāmi,» intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» sacīja Ulmanis.

Eksprezidents arī netieši kritizē savu kolēģi bijušo prezidentu Valdi Zatleru, kurš savas prezidentūras laikā apmeklēja festivālu, raksta Apollo.lv. «Nu, lai dzīvo «Jaunais vilnis», bet es nevaru iedomāties, ka savas prezidentūras laikā ar kundzi ierastos uz šo pasākumu,» – tā Ulmanis.

Savukārt, runājot par hokeju, Ulmanis norāda, ka ar Rīgas «Dinamo» «esam uzlēkuši trīskārt par augstu, nekā Latvija vispār spēj nest.»

««Dinamo» nepieciešamais līmenis neatbilst pašreizējai Latvijas situācijai – ar rocību, ar līdzekļiem, ar mērogiem, ar iespējām. Bet Krievijā – un tas ir jānovērtē – ar tik lielām simpātijām attiecas pret Rīgas «Dinamo», ka pat krievu tiesneši drīzāk svilpj Rīgas hokejistiem par labu, nekā mēģina nokost. Tas liecina, ka sadzīvisko attiecību, tautu līmenī mums ir lielas iespējas, bet politiskā līmenī to ātri vien nograuj, bāžot acīs un degunā vispirms taisni to nepatīkamāko, slikto. KHL krievu komandas savu skatītāju mēdz pamācīt – ņemiet piemēru no latviešiem, kā jāuzvedas hokeja arēnā, kā visiem kopā jānodzied valsts himna, atbalstot savu komandu,» stāstīja eksprezidents.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Guntis Ulmanis, hokejs, Jaunais Vilnis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats