28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Arī ministriem nav svešas hokeja kaislības
Arī ministriem nav svešas hokeja kaislības
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 9. maijs 2014, 10:55
Tāpat kā parastos mirstīgos, arī Ministru kabinetu ir skāris hokeja trakums. Čempionāta laikā dāmu īpatsvars valdībā pieaugs, jo daži kungi paņēmuši brīvdienas.


Premjere Laimdota Straujuma saskaņojusi jau trīs atvaļinājumus, un attiecīgi pārdalījusi pienākumus palicēju starpā. Vadoties no citu gadu pieredzes, valsts kancelejā pieļauj, ka pēdējā brīdī, iespējams, klāt nāks vēl citi lūgumi pēc atvaļinājumiem.

Pagaidām brīvdienas piešķirtas trim ministriem: vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam, iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim kā arī finanšu ministram Andrim Vilkam. Pēdējais uz Baltkrieviju noteikti neplāno braukt – dosies uz laukiem palīgā vecākiem, un tur arī noskatīsies hokeju. Gan Vilks, gan Kozlovskis paņēmuši brīvu šo sestdienu, kas formāli ir pārceltā darbadiena. Spēļu kalendārs rāda, ka sestdien norisināsies spēle ar Baltkrieviju.

Tikmēr Romāns Naudiņš ir devies garākā atvaļinājumā līdz 14. maijam. Laiku viņš plānojis pavadīt ar savu ģimeni, un arī aizbraukt uz Baltkrieviju hokeju pabaudīt klātienē. Tomēr ne visiem ir vēlīga attieksme pret šādām cilvēciskām vājībām, un ministra pārstāvētajā nacionāļu flangā pat sākusies zināma burkšķēšana. Romāns Naudiņš šīs valdības komandā strādā knapi mēnesi. Līdz nākamajām vēlēšanām palikuši vien pieci mēneši. Arī situācija pārvaldāmajā nozarē ir pietiekami sarežģīta. Gudrona smelšanas projekts iestrēdzis, ar pašvaldībām jātiek skaidrībā par budžeta lietām. Turklāt aizķeršanās notikusi arī ar aizvietotāja atrašanu. Sākotnēji Naudiņa pienākumi uzticēti tieslietu ministrei Baibai Brokai. Bet tad izrādījās, ka viņai no sestā līdz 11. maijam jāatrodas darba komandējumā Itālijā saistībā ar gaidāmo Latvijas prezidentūru, kā arī jāpiedalās Starptautisko privāttiesību unifikācijas institūta organizētā forumā.

Tāpēc vides nozare piespēlēta zemkopības ministram Jānim Dūklavam, kurš pārstāv zaļzemniekus. Publiski gan partijas biedri Naudiņam pārmetumus neizsaka. Tā Gaidis Bērziņš, frakcijas vadītāja vietnieks skaidro, ka ministram ir tiesības uz bezalgas atvaļinājumu, ja vien ministru prezidente to akceptē. Savukārt, vai ir pareizākais brīdis vaļoties, tas esot jāvērtē viņam pašam.

Pats ministrs sarunā ar NRA.lv skaidro, ka šobrīd visi aktuālie ugunsgrēki nozarē ir apdzēsti vai tiek pieskatīti. Turklāt vēl vakar, oficiāli jau būdams atvaļinājumā, viņš tikās ar Latvijas pašvaldību savienību, lai runātu par investīciju jautājumiem. Hokejs neesot galvenais iemesls, kādēļ ministrs dodas atvaļinājumā, kaut gan biļetes iegādātas jau pirms gada. Pirms nepilna mēneša Naudiņu ģimenē noticis pieaugums, un tagad ministrs esot pārguris no miega bada. Jāstrādā daudz, arī sestdienās un svētdienās, bet naktī labi, ja trīs četras stundas pagulēt iznāk. Desmit oficiālās brīvdienas uz bērna piedzimšanas brīdi viņam neizdevās paņemt. Tāpēc tagad pavadīs pāris nedēļas ar ģimeni bezalgas atvaļinājumā. Vecāko dēlu, kurš spēlē hokeju, aizvedīšot apskatīties čempionātu klātienē: “Man ir tiesības pabūt kopā ar ģimeni,” spriež ministrs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: hokejs, ministri, Romāns Naudiņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats