19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Katrs otrais luksusa auto tiek aizshēmots uz Igauniju (video)
Katrs otrais luksusa auto tiek aizshēmots uz Igauniju (video)
Autors: Apollo.lv / 16. oktobris 2013, 11:04
Auto Asociācija valdība parlamentam rosinājusi noteikt, ka Latvijā reprezentatīvais auto ir vērtībā sākot no 41 322 latiem (bez PVN). Asociācija ir aprēķinājusi, ka tās priekšlikums palīdzēs valstij katru gadu iekasēt 2,6 miljonus latu (3,7 miljonus eiro) gadā.       

«Šobrīd valsts vairs nevar izlikties, ka Igaunijā reģistrēto auto lielais vairums uz Latvijas autoceļiem nav valstiska problēma. Jau varam apgalvot, ka katra otrā automašīna, kas ir 30 000 latu vērtībā, tiek reģistrēta Igaunijā. Esam arī aprēķinājuši, ka katrs šāds auto, kas tiek «aizshēmots» uz Igauniju, valstij nes vairāk nekā 4000 latu zaudējumu nesamaksātos nodokļos, un kopš 2007.gada, kad reprezentatīvā auto definīcijā tika noteikta automašīnas vērtība, uz Igauniju no Latvijas ir «aizplūdušas» aptuveni 1585 tā saucamās reprezentatīvās automašīnas,» teic Auto Asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

Asociācija ierosinājusi noteikt, ka reprezentatīva vieglā automobiļa vērtība pārsniedz 41 322 latus (bez PVN) līdzšinējo 25 424 latu (bez PVN) vietā. Tādejādi tiks palielināts ne tikai valsts budžets par 2,6 miljoniem latu katru gadu, bet arī automobiļu, kuru vērtība pārsniedz 30 000 latu ar PVN, reģistrāciju skaits Latvijā pieaugs līdz pat 870 vienībām, raksta Apollo.lv.

Priekšlikums palielināt reprezentatīva auto vērtības slieksni līdz 41 322 latiem (bez PVN) atbilst reprezentatīva auto definīcijai, minēto grozījumu ieviešana nekropļos Latvijas auto tirgu, mazinās Latvijas nodokļu maksātāju motivāciju veikt shematiskas nodokļu optimizācijas un padarīs Latvijas uzņēmējus konkurētspējīgākus.

Tāpat tiek rosināts, ka uzņēmumi, kuriem iepriekšējā taksācijas perioda peļņa pēc nodokļu nomaksas pārsniedz attiecīgā reprezentatīvā vieglā automobiļa vērtību 41 322 latu (bez PVN) apmērā, varēs norakstīt šādu automobiļu nolietojumu un ekspluatācijas izmaksas.

«Mūsuprāt, šāda iespēja kalpos kā labs stimuls uzņēmumiem iekļauties Padziļinātās sadarbības programmā jeb tā dēvētajā Baltajā sarakstā,» norāda Kulbergs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Kulbergs, Auto Asociācija, Igaunija, video

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats