02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » RTU radošajiem studentiem jaunas mājas
RTU radošajiem studentiem jaunas mājas
Autors: Lelde VEINBERGA / NRA.lv / 11. jūnijs 2013, 12:07
Jau šā gada rudenī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) arhitektūras un tekstilmākslas studenti mācības sāks renovētā daudzfunkcionālā centrā. Šis ir pirmais solis inženierzinātņu studiju kompleksa izveidē, kuru universitātes vadība grib izveidot par modernāko Baltijā.


«Šis ir ne tikai nozīmīgs notikums RTU pastāvēšanā, bet visas Latvijas augstākās izglītības vēsturē un attīstībā turpmāk,» atklājot centru, sacīja RTU rektors Leonīds Ribickis. Bijusī ēdnīcas ēka pārveidota par plašu radošās industrijas centru, kurā atradīsies RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte, kā arī Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts. Ēkā izbūvētas ērtas laboratorijas, darbnīcas un auditorijas, kā arī telpas, kuras pielāgotas studentu izstādēm un modes skatēm. Augustā telpās tiks izvietotas moderno tehnoloģiju iekārtas un mēbeles.

Šis centrs ir pirmā no plānotā universitātes kompleksa RTU – pilsēta pilsētā sastāvdaļām. Studentu pilsētiņu veidos fakultātes, administratīvās ēkas un zinātniskā bibliotēka. Projekta pirmo posmu universitāte īsteno ar valsts un Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu (ERAF), kura kopējās izmaksas ir 19,87 miljoni latu, ERAF sedzot 85% .


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ERAF, Leonīds Ribickis, Rīgas Tehniskās universitāte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats