24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Apstiprināti divi projekti satiksmes drošības uzlabojumiem Rīgā
Apstiprināti divi projekti satiksmes drošības uzlabojumiem Rīgā
Autors: NRA.lv / 25. jūnijs 2012, 10:47
Satiksmes ministrija (SM) ir apstiprinājusi divus Rīgas domes (RD) iesniegtos projektus Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitātē "Satiksmes drošības uzlabojumi Rīgā".


Šādu lēmumu SM kā Eiropas Savienības struktūrfondu atbildīgā iestāde pieņēmusi otrdien, 19.jūnijā. Apstiprināts Rīgas domes iesniegtais projekts "K.Ulmaņa gatves un lidostas "Rīga" pievedceļa (P133) šķērsojuma rekonstrukcija", kā arī projekts "Luksoforu objektu rekonstrukcija un būvniecība 2012". Minētie divi bija vienīgie Rīgas domes iesniegtie projekti apakšaktivitātes otrajā atlases kārtā.

Projekts "K.Ulmaņa gatves un lidostas "Rīga" pievedceļa (P133) šķērsojuma rekonstrukcija" paredz 2013. un 2014. gadā izbūvēt atsevišķas brauktuves joslas Kārļa Ulmaņa gatvē no Lielirbes ielas līdz Šampētera ielai un no Grenču ielas līdz Gramzdas ielai. Projekts balstīts uz aktualizētā AS "Ceļuprojekts" 2001.gadā izstrādātā K.Ulmaņa gatves un lidostas "Rīga" pievedceļa (P133) šķērsojuma rekonstrukcijas projekta otrās kārtas risinājumiem.

K.Ulmaņa gatves posma rekonstrukcija paredz izbūvēt vietējās joslas, samazinot tiešu pieslēgumu skaitu ātrgaitas ielai un uzlabojot ielas sasaisti ar vietējām ielām, izbūvēt gājēju un velosipēdu celiņus visā posma garumā, aprīkot rekonstruējamo posmu ar satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem - ceļa zīmēm, drošības barjerām, ierīkojot energoefektīvo apgaismojumu, izbūvēt sabiedriskā transporta pieturvietu un pārbūvēt pazemes komunikācijas un sabiedriskā transporta pakalpojumu infrastruktūru, nemainot to tehniskos parametrus - ūdensvada, elektroenerģijas un sakaru komunikāciju.

Savukārt projekts "Luksoforu objektu rekonstrukcija un būvniecība 2012" paredz ar ERAF līdzfinansējumu 2013. gadā uzsākt luksoforu izbūvi un rekonstrukciju 28 galvaspilsētas krustojumos.

Visos luksoforos paredzēts uzstādīt gaismas emisijas diožu moduļu sistēmas, kas uzlabos luksoforu gaismas signālu redzamību un satiksmes drošības līmeni. Uz ietvēm pie gājēju pārejām tiks iestrādāts taktilais bruģis, kas personām ar redzes traucējumiem ļaus vieglāk šķērsot krustojumus. Tāpat tiks ierīkotas regulējamas gājēju pārejas, kas aprīkotas ar gājēju luksoforu moduļiem, atsevišķās vietās izbūvētas veloceliņu šķērsošanas vietas un gājēju drošības saliņas, gājēju ietves, barjeras, kā arī uzstādīti citi satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ERAF, Rīga, satiksmes drošība, Satiksmes ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats