04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Plus punkts tagad pārdod košļenes
Plus punkts tagad pārdod košļenes
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 2. maijs 2013, 9:36
Kaut gan uzņēmums Plus punkts savā mājaslapā vēsta, ka ir otrs lielākais preses mazumtirdzniecības tīkls Latvijā, patiesībā uz šiem kioskiem vairs nav jēgas iet. Avīzes un žurnālus tur jau ilgāku laiku netirgo, bet, kad atsāks, nav zināms.


Nespējot norēķināties ar preses piegādātāju, šis tirdzniecības tīkls pievērsies košļeņu tirdzniecībai. Tās izretinātas pa visiem plauktiem. Pāris dienas Plus punkta kioskos nebija nopērkamas arī sabiedriskā transporta biļetes, taču vēlāk vismaz to tirdzniecību atjaunoja. Acīmredzot parāds etalona pakalpojuma piegādātājiem nebija tik liels vai arī tā tirdzniecības tiesību zaudēšana iecirstu vēl lielāku robu, nekā parāda samaksāšana.

No publiskiem komentāriem uzņēmums turpina izvairīties. Neatkarīgajai tika piesūtīta vien veca preses relīze, kurā valdes priekšsēdētāja Svetlana Kiseļova sola atjaunot preses piegādi tuvākajā laikā – šobrīd ar piegādātāju Preses serviss notiekot pārrunas. Taču «tuvākais laiks» ir nepārprotami ieildzis. Viena tikšanās patiešām saorganizēta, bet, kādā nolūkā, to Preses servisa mārketinga direktore Inga Samoviča tā arī nav sapratusi. Parādnieks neko nav piedāvājis, nekādus termiņus nav nosaucis. Pat daļēji nav sācis maksāt. Un, kamēr naudas nebūs, avīžu busiņi Plus punkta bodītēm brauks apkārt ar līkumu.

«Mēs ar viņiem esam auklējušies vairākus gadus. Vienreiz pietiek,» paskaidro I. Samoviča. Kopējā parāda summa ir 190 000 latu, turklāt tajā neietilpst pēdējo piegāžu norēķini. Preses servisa rīcība, publiskojot neveiksmīgās sadarbības virtuvi, Plus punktu nokaitināja, un tas steidza bārties: «SIA Preses serviss ir mūsu konkurenta SIA Narvesen Baltija meitasuzņēmums. Šo rīcību mēs uztveram ne tikai kā mēģinājumu ietekmēt mūsu pozīcijas tirgū no mūsu pamata konkurenta puses, izmantojot savu monopolstāvokli preses tirgū, bet arī kā Latvijas valsts iedzīvotāju pamattiesību aizskārumu (..).»

Tomēr, tā vietā lai piesauktu Satversmi, Plus punkts varēja paskaidrot, kādēļ neatdod naudu, kam tā pienākas, un kādēļ nolēmis vairs netirgot laikrakstus un žurnālus. Izdevniecībās mēļo, ka Plus punkta tīklam ar katru gadu klājas arvien švakāk. Liels zaudējums bijusi lidostas atdošana konkurentiem. Nule uzņēmumam mainījušies īpašnieki, kontrolpakete pastarpināti pieder kādai Jeļenai Jatinai, piesaistīti arī dāņu partneri.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: avīzes, parāds, piegādātājs, Plus punkts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats