29. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Maksis, Raivis, Raivo
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Darbinieki atalgojumā vēlas Ls 301 - 500 pēc nodokļu nomaksas
Darbinieki atalgojumā vēlas Ls 301 - 500 pēc nodokļu nomaksas
Autors: Jānis Lācis / BIZNESS.LV / 12. decembris 2012, 16:21
Iedzīvotāji Latvijā atalgojumā vēlētos saņemt vismaz Ls 301 – 500 pēc nodokļu nomaksas, liecina darba portāla Irdarbs.lv veiktā aptauja.


“Redzams, ka darba meklētāju paustais par vēlamo atalgojumu lielā mērā sakrīt ar reālo samaksu, ko, piemēram, dažādās nozarēs piedāvā Irdarbs.lv sadarbības partneri – darba devēji. Lai arī tirdzniecībā, dažāda veida klientu apkalpošanā ir salīdzinoši augsts darba piedāvājumu skaits, arī darba meklētāju šajā jomā ir daudz. Realitātē neto alga vairumam tirdzniecībā nepārsniedz Ls 201 – 300, bet aptaujas dati liecina, ka darba meklētāji vēlētos adekvātu samaksu ieguldītajam darbam, kas būtu Ls 301 – 500. Fakts, ka 50% aptaujas dalībnieku šādu summu norādījuši kā vēlamo neto samaksu, liecina arī par to, ka ar šādiem līdzekļiem šodien iespējams iztikt. Darba meklētajiem tomēr ieteiktu pieņemt darbu, ja arī samaksa sākotnēji nav tik augsta, cik vēlējāties. Regulāra došanās uz darbu, pieredzes uzkrāšana, tikšanās ikdienā ar dažādiem cilvēkiem noteikti ātrāk dos iespēju kāpt pa karjeras kāpnēm un saņemt vēlamo atalgojumu nozarē nekā gaidīt mēnešus un pat gadus, kamēr kāds darba devējs pieklauvēs un pēkšņi piedāvās lielu algu,” pārliecināta Irdarbs.lv vadītāja Evija Šalte.  

““Amigo” ir zemo cenu zīmols, un atbilstoši pozicionējumam mēs realizējam agresīvu pārdošanas un pakalpojumu popularizēšanas taktiku. Šo uzdevumu nebūtu iespējams īstenot bez labi apmācītas, profesionālas un motivētas pārdošanas komandas. To veidojot, esam novērojuši, ka jaunieši pietiekoši objektīvi novērtē situāciju darba tirgū, kā arī to, ko darba pieredze mūsu uzņēmumā var sniegt viņu profesionālajai izaugsmei, tāpēc atalgojuma prasības ir adekvātas. Mūsu uzņēmumā atalgojuma apmērs ir cieši saistīts ar darba rezultātu, tāpēc katram komandas dalībniekam ir iespēja saņemt sev vēlamo atalgojumu,” savu viedokli pauž SIA ZetCOM, kas mobilo sakaru tirgū darbojas ar zīmolu “Amigo”, valdes priekšsēdētājs Artūrs Freimanis.

Viena no straujāk augošajiem karjeras un darba portāliem Latvijā Irdarbs.lv decembrī veiktajā aptaujā piedalījās 1000 respondentu. Tikai 19 % aptaujāto pēc nodokļu samaksas vēlas saņemt Ls 201 – 300, visvairāk - 50 % Ls 301 – 500. Vienlaikus visās nozarēs 22 % vēlas atalgojumu, kas sasniedz Ls 501 - 800 pēc nodokļu nomaksas. Neliela – daļa 6 % gribētu atalgojumā Ls 801 – 1200 un 3 % vēl vairāk.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Amigo, Artūrs Freimanis, darbinieki, Irdarbs.lv, ZetCOM

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats