02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Uzņēmējs: No visiem, kas piesakās darbam, trešdaļa ir derīgi
Uzņēmējs: No visiem, kas piesakās darbam, trešdaļa ir derīgi
Autors: Apollo.lv / 22. novembris 2012, 9:45
Jaunu kadru iesaiste darbā nav ātrs process, jāveic pamatīga atlase, lai atrastu strādāt gribošus un varošus speciālistus. Liela daļa no jaunpienācējiem ir vāji – nav izglītības, nav pieredzes. Patiesībā no visiem, kas piesakās, tikai aptuveni trešā daļa ir derīgi, «Latvijas Avīzei» atzina būvkompānijas SIA «MG Būvnieks» valdes loceklis Māris Slaņķis.


Viņš norādīja, ka kompānijas būvniecības apjomi šobrīd nav tik lieli, lai  apgalvotu, ka iestājies kritisks darbaspēka deficīts, taču nenoliedzami uzskata, ka valstiskā līmenī jāstrādā pie aizbraukušo atgriešanas, raksta Apollo.lv.

Tikmēr «Selva būve» valdes priekšsēdētājs Rolands Orlovskis laikrakstam atzina, ka uzņēmumam trūkst gan mazkvalificēta, gan kvalificēta darbaspēka. Ja situācija neuzlabosies, tad jau drīzumā būvkompānija darba apjomus nevarēs veikt tieši darbaspēka trūkuma dēļ.

Viens no strādājošo deficīta iemesliem jau ir zināms – cilvēki devušies peļņā uz ārzemēm.

SIA «Konvent Riga» būvdarbu vadītāja palīgs Igors Peretjagins norādīja, ka uzņēmumam trūkst kvalificētu speciālistu un arī atzina - ir jūtams, ka daudzi labi meistari aizbraukuši peļņā uz ārzemēm.

Piemēram, visgrūtāk atrast plaša profila būvniecības meistarus, kam ir prasmes un zināšanas, lai darbotos jebkurā būvniecības posmā. Ar mazkvalificētiem darbiniekiem gan nav sevišķu problēmu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bezdarbs, darba devējs, darbinieki

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats