28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Makroekonomika » Ašeradens: Jaunās valdības prioritāte - koncentrēšanās uz ekonomikas izaugsmi
Ašeradens: Jaunās valdības prioritāte - koncentrēšanās uz ekonomikas izaugsmi
Autors: BNA / 5. februāris 2016, 9:11
Patlaban Latvijā vērojami strukturālā bezdarba un darba spēka deficīta apstākļi, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atklāja topošās valdības ekonomikas ministra amata kandidāts Arvils Ašeradens (Vienotība).


Runājot pat galvenajām jaunās valdības prioritātēm, Ašeradens atzina, ka viena no galvenajam prioritātēm ir koncentrēšanās uz ekonomikas izaugsmi. Lai to veicinātu, plānots pārskatīt investīciju politiku, lai tā būtu koordinētāka starp valsti, pašvaldībām un uzņēmumiem. Turpināsies darbs arī pie eksporta veicināšanas, ka arī nodokļu politikas maiņas, kas paredz izvēlēties jaunus nodokļu attīstības scenārijus.

Viens no svarīgākajiem punktiem, kuram Ašeradens plāno pievērsties ir darba darba tirgus pārkārtojumi.

"Ir ļoti nopietni jādomā, kā iedrošināt cilvēkus mainīt darbus, mācīties un būt drošākiem, uzņemties riskus, lai arī valsts ekonomika attīstītos straujāk," norādīja Ašeradens, piebilstot, ka pašlaik dzīvojam darba spēka deficīta un strukturālā bezdarba apstākļos.

Apjomīgas diskusijas jaunās valdības darbā būs arī par Inčukalna pazemes gāzes krātuves un tās infrastruktūras īpašumtiesībām līdz ar gaidāmo gāzes tirgus liberalizāciju.

Vienlaikus topošais ekonomikas ministrs atzīst, ka jaunajā amatā esot bail no laika trūkuma neskaitāmo darbu paveikšanai. Līdz šim viņam darbā patīk rūpīgi pārdomāt lietas un tad pieņemt lēmumus.

Jau ziņots, ka partija "Vienotība" Māra Kučinska (Zaļo un zemnieku savienība) veidotajā valdībā ekonomikas ministra amatā nolēma virzīt pašreizējo Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Arvilu Ašeradenu.



Diskusija par rakstu (0) , Arvils Ašeradens, bezdarbs, ekonomika

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats