26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Armija par 25 miljoniem atjaunos helikopteru floti
Armija par 25 miljoniem atjaunos helikopteru floti
Autors: Apollo.lv / 11. novembris 2012, 22:16
Latvijas armija  plāno pilnībā nomainīt esošo Aviācijas bāzes transporta helikopterus, kas varētu izmaksāt ap 25 miljoniem latu, savukārt lidmašīnas Latvija vismaz tuvāko 12 gadu laikā neplāno iegādāties, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums «De facto».


Latvijas vienīgo kravas transporta lidmašīnu «L-410», ko mūsu valsts drīz pēc neatkarības atjaunošanas saņēma kā dāvinājumu, šomēnes pārvedīs uz Latvijas Lauksaimniecības muzeju. Lidaparāts ekspluatācijai bija kļuvis par dārgu un ne pārāk vajadzīgu.

Gaisa spēkiem ir vēl pāris «AN-2» lidmašīnas, ar kurām trenējas izpletņlēcēji. Kā arī divi «Mi2» helikopteri, no kuriem viens šobrīd atrodas remontā. Tos izmanto jauno apkalpju apmācībai. Nopietnākā aviācijas daļa ir četri kravas helikopteri «Mi-17», no kuriem vismaz viens pastāvīgi atrodas remontā, raksta Apollo.lv.

«Viens no svarīgākajiem aviācijas eskadriļas uzdevumiem ir meklēšanas un glābšanas uzdevumi, kā arī atbalsta sniegšana pārējām vienībām – Jūras spēkiem, Speciālo uzdevumu vienībai viņu treniņos. Pēc tādas analīzes mēs redzam, ka pieprasīti ir helikopteri,» tā intervijā «de facto» armijas lēmumu ieguldīt līdzekļus tieši helikopteros skaidro NBS Aviācijas bāzes komandieris pulkvedis Aivars Mežors.

Visticamāk, helikopteru nekļūs vairāk, bet pēc trim gadiem, no 2015.gada uzsāks veco nomaiņu ar jauniem, modernākiem. Aptuveni aplēsts, ka jaunie lidaparāti izmaksās ap 25 miljoniem latu. Līdz tam jāmēģina iztikt ar to, kas ir.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Mežors, armija, De facto, helikopteru flote

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats