02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Lidosta Rīga noslēdz 79 miljonus eiro vērto līgumu par būvdarbu veikšanu infrastruktūras attīstībai
Lidosta Rīga noslēdz 79 miljonus eiro vērto līgumu par būvdarbu veikšanu infrastruktūras attīstībai
Autors: Diena.lv / 1. novembris 2012, 12:44
Šodien, 1. novembrī VAS Starptautiskā lidosta Rīga noslēdza līgumu ar slēgta konkursa uzvarētāju – pilnsabiedrību FCC, Hochtief un ACB – par būvdarbu veikšanu projekta Starptautiskās lidostas Rīga infrastruktūras attīstība ietvaros. 


Līgums paredz, ka pilnsabiedrība FCC, Hochtief un ACB veiks visus būvdarbus Eiropas Savienības līdzfinansētā projekta Starptautiskās lidostas Rīga infrastruktūras attīstība ietvaros, kura mērķis ir uzlabot kontrolējamās un atklātās teritorijas vides apstākļus, paaugstināt gaisa ceļojumu drošības standartus un palielināt lidostas Rīga kapacitāti, raksta Diena.lv.

Satiksmes ministrija uzsver, ka lidostas un būvnieku parakstītais līgums skaidri iezīmē darbu uzsākšanu, realizējot vērienīgu Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektu starptautiskajā lidostā Rīga. Noteiktie darbu izpildes termiņi ir saspringti, tie prasīs lielu precizitāti un atbildību no būvdarbu veicējiem, tā arī no lidostas puses, lai realizējot šo lidostas infrastruktūras uzlabošanas projektu, ieguvēji būtu gan pasažieri, gan aviokompānijas. Būvdarbi tiks sākti 2013.gada 1.maijā un tos paredzēts veikt 16 mēnešos. Līguma summa ir EUR 79 487 895,39 (bez PVN) (LVL 55 864 410,83 bez PVN).

Jāpiebilst, ka noslēdzot līgumu par būvdarbu veikšanu, tika noslēgts līgums arī par būvuzraudzības un autoruzraudzības pakalpojumu sniegšanu. Būvuzraudzību veiks SIA ProVia, savukārt autoruzraudzību būvdarbu veikšanas laikā nodrošinās pilnsabiedrība NAMS/COWI Latvia/Aviaplan, kas veica būvprojekta Starptautiskās lidostas Rīga infrastruktūras attīstība izstrādi.

Atgādinām, ka lidostas Rīga 2012.gada 20.augusta valdes sēdē tika apstiprināti slēgta konkursa Starptautiskās lidostas Rīga infrastruktūras attīstība: būvdarbu veikšana rezultāti. Pēc to apstiprināšanas Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) tika saņemta sūdzība no cita pretendenta, ko izvērtējot IUB 19.oktobrī pieņēma lēmumu atļaut lidostai Rīga slēgt līgumu ar noteikto uzvarētāju – FCC, Hochtief un ACB.

Projekts Starptautiskās lidostas Rīga infrastruktūras attīstība tiek realizēts ar Kohēzijas fonda līdzfinansējuma atbalstu un tā kopējās attiecināmās izmaksas ir LVL 66 945 228, no kurām 61 procentu veido Kohēzijas fonda līdzfinansējums LVL 41 114 034 apmērā, savukārt 39 procentus nodrošina lidosta Rīga LVL 25 831 194 apmērā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: lidosta, Lidosta Rīga

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats