03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Dienvidu tilta nedienas turpinās
Dienvidu tilta nedienas turpinās
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 22. marts 2012, 12:24
Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniegtās sūdzības dēļ nav iespējams uzsākt Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecību.


Vakar pēcpusdienā IUB mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka sūdzības izskatīšanas termiņš bija 14. marts, bet lēmums vēl nav pieņemts. Neatkarīgā vakar IUB nesaņēma konkrētu atbildi, kad Rīgas domes Satiksmes departaments tiks informēts par to, vai sūdzība bijusi pamatota.

Izsakot aizdomas, ka Rīgas domes izsludinātais konkurss par Dienvidu tilta trešās kārtās būvniecību nav noritējis godīgi, ar sūdzību IUB vērsās Lietuvas būvuzņēmums Kauno Tiltai. Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere norāda, ka šī pretendenta piedāvājums bijis visdārgākais. Kamēr IUB nav devis zaļo gaismu jau izsludinātajam konkursam, pašvaldībai nav ne tiesību, ne iespēju pieņemt kādus citus lēmumus un meklēt finansējumu. «Kavē procesu,» skopi komentēja I. Dišlere.

Šā gada janvāra beigās Rīgas dome informēja, ka 17,5 miljonus latu vērtās Dienvidu tilta trešās kārtas būvnieki ir zināmi. Tā ir vietējo būvnieku apvienība ACB, Tilts un Viadukts. Plānots, ka Dienvidu tilta atlikušo posmu (no Bauskas ielas līdz Ziepniekkalna ielai) varētu pabeigt 2013. gada beigās. Pašlaik nekādas citas prognozes vēl netiek izteiktas. Naudu tilta pabeigšanai Rīgas dome plānojusi aizņemties no Valsts kases vai cita aizdevēja, ja tas piedāvās izdevīgākus nosacījumus.

Jāatgādina, ka pēc ilgas dīkstāves, savstarpēji vienojoties, pagājušā gada rudenī tika lauzts līgums starp pašvaldību un līdzšinējo būvnieku – uzņēmumu Transport Systems, jo pilsēta nevarēja atrast finansējumu Dienvidu tilta pabeigšanai. Sākotnēji bija plānots, ka tilts būs pilnībā gatavs šā gada maijā.

Dienvidu tilta būvniecība sākās 2004. gadā. Tiltu ceļ trīs kārtās, pirmo no tām pabeidza 2008. gada nogalē. Vēl pēc diviem gadiem pabeidza būvēt otro kārtu. Trešajā kārtā jāizbūvē jauna automaģistrāle Jāņa Čakstes gatvē un nobrauktuves no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dienvidu tilts, Ilze Dišlere, IUB

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats