26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » Roberta Ķīļa komentārs pēc tikšanās ar LIZDA
Roberta Ķīļa komentārs pēc tikšanās ar LIZDA
Autors: Apollo.lv / 16. februāris 2012, 12:03
Sadarbībai ar sociālajiem partneriem un citām iesaistītajām pusēm jābūt ar konstruktīvu devumu un savstarpēju ieinteresētību iespējami labākā rezultāta sasniegšanā. Savukārt par veiksmīgu sadarbību vai sadarbību vispār nav uzskatāma forma, kurā viens izpilda mājas darbu, savukārt otrs novērtē to ar atzīmi. 


Šāds absurds «sadarbības modelis» tikai kultivē Latvijā valdošo praksi, kad tas, kuram ir idejas un risinājumi, ir spiests taisnoties tā priekšā, kuram pašam nekāda piedāvājuma nav.

Šodien divpusējas tikšanās laikā ar LIZDA piedāvāju nonākt pie sadarbības modeļa, kas būtu konstruktīvs un palīdzošs abām iesaistītajām pusēm, raksta Apollo.lv.

LIZDA rīcībā ir vērienīgs darbinieku resurss, tāpēc aicinu arodbiedrību ar savu dalībnieku kompetenci un zināšanām iesaistīties reformu īstenošanas piedāvājumu izstrādē. Ir virkne jautājumu, kuros nepieciešams izsvērts un profesionāls redzējums, piemēram, augstākās izglītības un zinātnes izvērtējums, pedagogu atalgojuma un kvalitātes jautājumu risināšana, pedagogu motivēšanas sistēmas izstrāde.

Minētajos jautājumos sagaidu konkrētus priekšlikumus no LIZDA puses. Arodbiedrībai, ja tā vēlas būt saviem biedriem noderīga arodbiedrība, ir nepieciešams gādāt par konkrētiem, izsvērtiem, detalizētiem risinājumiem aktualizēto problēmu risināšanā, jo tie vistiešākajā veidā skar tās biedru intereses. Apliecinu, ka, būdams ministrs, apsveikšu un līdzdarbošos ikvienā konkrētā un īstenojamā piedāvātā iniciatīvā. Taču sadarbības modelis «jūs parādiet, mēs novērtēsim» man nav pieņemams.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LIZDA, Roberts Ķīlis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats