19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Uzņēmējdarbība » BAS maksātnespējas pieprasītājs netieši pieder Flikam
BAS maksātnespējas pieprasītājs netieši pieder Flikam
Autors: IR.lv / 10. februāris 2012, 12:54
Kompānija "Veriko", kas tiesā prasīja Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" privātā akcionāra "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) maksātnespēju, netieši pieder bijušajam "airBaltic" vadītājam Bertoltam Flikam, piektdien raksta laikraksts "Dienas Bizness" (DB).


Avīze, atsaucoties uz oficiālā Luksemburgas lielhercogistes vēstneša datiem, raksta, ka Fliks kopš pērnā gada 8.jūnija bijis vienīgais akcionārs Luksemburgas kompānijā "Aerienne Services Group S.A", kurai pieder "Veriko".

Saskaņā ar Luksemburgas vēstneša datiem, 8.jūnijā parakstītie "Aerienne Services Group S.A" statūti liecina, ka Fliks kā vienīgais akcionārs ir apmaksājis 310 kompānijas akcijas 31 tūkstoša eiro apjomā. Savukārt Fliku Luksemburgas kompānijā pārstāv tās vadītājs Maikls Lange, ziņo BNS.

Lai arī nav zināms, vai minētā Luksemburgas kompānija joprojām pieder Flikam, tomēr viņš bija šīs kompānijas īpašnieks laikā (2011.gada 21.jūlijā), kad BAS īpašumā esošās "airBaltic" emitētās 14,19 miljoni konvertējamo obligāciju bijušas ieķīlātas un saskaņā ar Finanšu instrumentu pirkuma līgumu, noslēgtu ar "Norvik Bank", tikušas atsavinātas "Veriko", raksta DB un secina, ka minētās obligācijas 14,19 miljonu latu vērtībā no Flika tolaik vēl kontrolētā BAS nonākušas citas Flika netieši kontrolētas kompānijas īpašumā, raksta IR.lv.

Par to, ka BAS īpašumā, bijušas "airBaltic" obligācijas un pēc tam tās nonākušas "Veriko" īpašumā liecinot pērn 4.oktobrī, kad Fliks atkāpās no "airBaltic" vadītāja amata (dienu pēc parakstītās vienošanās ar "airBaltic", tā īpašnieku, kreditoriem un valdību par kopējiem ieguldījumiem "airBaltic"), sastādītā un Flika parakstītā "airBaltic" obligāciju obligacionāru reģistra kopija, ko "Latvijas krājbankas" administrators KPMG minēja savā pieteikumā tiesai, vēsta laikraksts.

DB atgādina, ka Rīgas apgabaliesas Civillietu tiesa apmierināja "KPMG Baltic" pieteikumu par prasības nodrošinājumu un nolēma ierakstīt aizlieguma atzīmi komercķīlu reģistrā un Latvijas Centrālajā depozitārijā par "Veriko" piederošo 14,19 miljonu "airBaltic" obligāciju atsavināšanas un apgrūtināšanas aizliegumu. Tiesa noraidīja "Veriko" pieteikto BAS maksātnespēju šogad 6. februārī, un to, ka šajā dienā tika veiktas izmaiņas BAS dalībnieku reģistrā, saskaņā ar kurām par BAS vienīgo īpašnieku kļuva valsts kontrolētās "Latvijas krājbankas" meitasuzņēmums "Atlantijas biroji". Iepriekš "Veriko" piedraudēja, ka plāno iesniegt arī "airBaltic" maksātnespējas pieteikumu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aerienne Services Group S.A, airBaltic, Baltijas aviācijas sistēmas, Bertolts Fliks, Maikls Lange, Veriko

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats