26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Krievija noraida OPEC piedāvājumu kļūt par dalībvalsti
Krievija noraida OPEC piedāvājumu kļūt par dalībvalsti
Autors: BNA / 7. septembris 2015, 12:36
Krievijas valsts naftas gigants "Rosņeftj" noraidījis naftas ražotājvalstu organizācijas OPEC piedāvājumu Krievijai piešķirt dalībvalsts statusu.


Kā norāda valsts naftas kompānijas "Rosņeftj" vadītājs Igors Sečins, kompānijai nav nodoma iedziļināties OPEC piedāvājumā, jo naftas ieguves metodes starp organizāciju un Krieviju ir atšķirīgas.

Sečins uzskaitīja arī citus iemeslus, tai skaitā skaidroja, ka Krievijai būtu grūti iekļauties OPEC dalībvalstu vidū, jo OPEC valstīs naftas sektors lielākoties pieder valstu valdībām, savukārt Krievijā nozare lielākoties ir privatizēta.

Līdz šim OPEC sastāvā ietilpst Alžīrija, Irāna, Irāka, Kuveita, Venecuēla, Angola, Indonēzija, Lībija, Nigērija, Katara, Saūda Arābija un Apvienotie Arābu Emirāti.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības (ES) sankcijas būtiski ietekmējušas vairākas Krievijas naftas kompānijas, tai skaitā "Rosņeftj". Lai uzlabotu situāciju, Krievija paudusi gatavību vairākiem scenārijiem, tai skaitā sadarboties ar Venecuēlu, lai veidotu kopīgas darbības naftas cenu uzturēšanai.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: nafta, OPEC, Rosņeftj

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats