26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ES ārlietu ministri apsveic pirmo demokrātisko vēlēšanu rezultātus Ēģiptē
ES ārlietu ministri apsveic pirmo demokrātisko vēlēšanu rezultātus Ēģiptē
Autors: Apollo.lv / 25. jūnijs 2012, 17:51
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pirmdien Luksemburgā piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē, kuras laikā ministri apstiprināja ES Stratēģisko ietvaru par cilvēktiesībām un demokrātiju, kā arī tā ieviešanas Rīcības plānu, kā arī pārrunāja virkni problēmjautājumu.


«Cilvēktiesības nav tikai ES pamatvērtība, bet arī viena no ES darbības svarīgākajām interešu jomām», norādīja Rinkēvičs. Runājot par ES Īpašā pārstāvja cilvēktiesību jautājumos amata izveidošanu, Rinkēvičs uzsvēra, ka jaunizveidotais postenis ir papildinošs elements, lai stiprinātu ES Augstās pārstāves Ketrīnas Eštones ieguldījumu cilvēktiesību, likuma varas un tiesiskuma stiprināšanā. Tāpat Rinkēvičs aicināja gatavot ES ikgadējos ziņojumus par cilvēktiesību situāciju trešajās valstīs.

Ārlietu padomē ministri izvērsti diskutēja par notikumu attīstību ES Dienvidu kaimiņu reģionā, galveno uzmanību pievēršot situācijai Sīrijā. Ministri pauda bažas par drošības un humanitāro situāciju reģionā.

Tāpat ārlietu ministri izteica atbalstu jaunizvēlētajam Ēģiptes prezidentam Muhamedam Morsi un pauda cerību par turpmāko demokrātisko procesu pozitīvu attīstību Ēģiptē.

Runājot par Bosnijas un Hercegovinas integrāciju ES, ārlietu ministrs norādīja uz nepieciešamību Bosnijas un Hercegovinas politisko partiju starpā uzturēt konstruktīvu dialogu, lai veicinātu ar ES integrāciju saistītu lēmumu pieņemšanu.

Rinkēvičs arī novērtēja starptautiskās sabiedrības ieguldījumu, uzraugot reformu procesu valstī, tomēr atzīmēja, ka par ANO Augstā pārstāvja biroja slēgšanu varēs runāt tikai tad, kad būs izpildīti visi noteiktie kritēriji. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edgars Rinkēvičs, Ēģipte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats