30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Makroekonomika » Arī reitingu aģentūra Fitch Ratings paaugstina Latvijas kredītreitingu
Arī reitingu aģentūra Fitch Ratings paaugstina Latvijas kredītreitingu
Autors: bizness.lv / 14. novembris 2012, 11:22
Šī gada 13. novembrī arī starptautiskā reitingu aģentūra Fitch Ratings pieņēmusi lēmumu paaugstināt Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi, nosakot pozitīvu kredītreitinga nākotnes prognozi (Outlook Positive). Mūsu valsts novērtējums ilgtermiņa saistībām ārvalstu valūtā ir paaugstināts no „BBB-” uz „BBB”, savukārt vietējā valūtā kredītreitings ir paaugstināts no „BBB” uz „BBB+”.


„Vēl vienas kredītreitingu aģentūras labvēlīgais novērtējums tik īsā laika posmā apliecina, ka esam veiksmīgs piemērs citām Eiropas Savienības valstīm, spējot nodrošināt straujāko ekonomikas izaugsmi, sakārtojot savas publiskās finanses, kā arī samazinot valsts  parādu. Šis lēmums pozitīvi turpina reitingu aģentūru noteikto kredītreitingu uzlabojumu sēriju šajā gadā un apliecina, ka īstenotā valdības politika un pieņemtie lēmumi ved mūs pareizā virzienā,” norāda finanšu ministrs Andris Vilks.

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra Fitch Ratings savu lēmumu pamato ar Latvijas panākto ievērojamo progresu, nodrošinot ekonomikas līdzsvarošanu, eksporta un investīciju diversifikāciju.

Reitingu aģentūra atzinīgi novērtē Latvijas valdības noteikto fiskālo disciplīnu, kas palīdzējusi samazināt pārmērīgo valsts budžeta deficītu. Aģentūras eksperti arī prognozē, ka Latvija turpinās īstenot līdzšinējo piesardzīgo makroekonomikas politiku.

Kredītreitingu aģentūra palielinājusi arī mūsu valsts izaugsmes prognozes šim gadam no 2,5% uz 5%, ņemot vērā iekšzemes kopprodukta pieaugumu šā gada pirmajos trīs ceturkšņos.

Fitch Ratings sagaida, ka Latvija jau 2013. gada pavasarī izpildīs visus Māstrihtas kritērijus un 2014. gada janvārī tiks uzņemta eirozonā, tādējādi palielinot Latvijas tautsaimniecības ieguvumus un kredītspēju ārvalstu finanšu tirgos.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Fitch Ratings, kredītreitings

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats